FIÚK AZ ÉLETEMBŐL:


Gréti (16éves) - 3 éve

A „ Fiúk az életemből ” című amerikai film (eredeti cím: „Riding in cars with boys”) szép történet egy lányról, aki már 10 évesen elképzelte milyen lesz az esküvője, és hogyan fog alakulni az élete férjével, aki szereti őt. Ahogy az lenni szokott, az élete végül teljesen másként alakul, mivel a sorsnak más elképzelése van vele kapcsolatban. Talán ez az oka annak, hogy 15 évesen teherbe esik.

A fiatal Beverly, (Drew Barrymore) levélben közli szüleivel a hírt terhességéről, mert fél a szemükbe nézni. Meg is van rá az oka, mert amint megtudják mi történt legnagyobb lányukkal ragaszkodnak hozzá, hogy menjen feleségül a gyerek apjához. Ray-el (Steve Zahn) meg is tartják az esküvőt. Az ünneplés közben kiderül, hogy legjobb barátnője Jay szintén terhes. Ez némileg könnyít a helyzetén, de kicsit sem oldja meg a problémát. Az esküvő után a házaspár összeköltözik, és nem sokkal a költözés után megszületik fiuk, Jason.

A film egy csomó kérdést felvet. Vajon mennyiben számíthat férjére a kisfiú nevelésében? Vajon megkapja Bev az egyetemi ösztöndíjat, amivel teljesülne az álma? Az biztos, hogy hihetetlen megpróbáltatásokat kell kiállnia anyaként és feleségként egyaránt. Ray egyre nehezebben dolgozza fel azt a felelősséggel járó terhet, amit a vállán cipel, ezért próbál megoldást keresni. Ám nem biztos, hogy jó úton jár a probléma megoldásában.

A kisfiúnak mindenesetre szüksége van az apjára. Ez a tény újabb döntésre kényszeríti Bev-et, a férjével kapcsolatban. A film bemutatja milyen nehéz is egy tinédzsernek felnőnie a feladathoz, és összetartani egy családot. Sőt még nehezebb, ha ebben a nehéz időszakban a szülők nem állnak mellette, és nem támogatják.

A történet bemutatja, hogy milyen, ha valakinek gyorsan kell felnőnie és vállalnia kell a családalapítással járó felelősséget. Felveti a kérdést, hogy az e a legjobb megoldás, ha hozzámegy a gyermeke apjához, és mindeközben mi történik a felnövekedő Jason-nel? A szülei folyamatosan veszekednek, az édesanyja őt okolja a boldogtalanságukért. A legnehezebb dolog, amivel meg kell birkóznia, hogy gyermekként tehetetlen ebben a helyzetben.

A filmet 2001-ben forgatták Penny Marshall rendezésében. (Penny Marshall rendezte az Ébredések és a Segítség felnőttem című filmeket is, amiket szintén érdemes megnézni!) A forgatókönyvet Morgan Ward írta, egy megtörtént eset alapján.  Így a történet még hitelesebb lesz a néző számára. Bár egy kicsit sablonosan indul, de érdemes kivárni a cselekmény kibontakozását. A film elgondolkodtat azon, hogy miként változhat meg egy fiatal lány élete egyik pillanatról a másikra.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved