Gyermeknapi programok


kidsnews (127éves) - 3 éve

A világ gyermekeinek testvérisége, valamint a gyermekek jóléte érdekében tett küzdelemre tekintettel az Egyesült Nemzetek Közgyűlése 1954-ben tett javaslatot arra vonatkozóan, hogy a Föld minden egyes országában tartsák meg az egyetemes gyermeknapot. A kezdeményezés egyébként jóval korábbról Törökországból ered, ahol már 1920-ban tartották az ünnepet. Magyarországon is korábbról, már 1931-től ünnepeljük a gyermekeket.

Május utolsó vasárnapján megtelnek a ligetek, közterek, felpörögnek a vattacukor gépek és az ország szinte minden településén kínálkozik valami izgalmas program.

Az egyik legnagyobb és legizgalmasabb rendezvénynek a kétnapos Városligeti Gyermeknap ígérkezik a fővárosban., amelyet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Budapest Főváros Önkormányzatával közösen szervez 1990 óta. A rendezvényre közel 400 000 ember látogatott el tavaly. A programlista szerint fellép majd Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, a Budapesti Operettszínház és a Magyar Állami Operaház művészei, a Kaláka együttes, Mikola Péter, a Tázló Együttes, a New Dance World, a New Angel Táncstúdió, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, a Pesti Broadway Stúdió, a Baross Imre Artistaképző, a Madách Táncművészeti Iskola, a Thália Tanoda, az Experidance Táncakadémia diákjai és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport. Lesz továbbá, közlekedésbiztonsági előadás, lovasterápiás bemutató, Nemzetek utcája, kalandpark és focikupa is.

A Millenárison megrendezett, szintén kétnapos és ingyenes Playkid-Minimax Gyermeknap pedig a fiatalabb korosztálynak igyekszik felejthetetlen élményt szerezni az ünnepen. Lesz itt többek között ugráló és játékvár, kincsmosás, póniciklizés, póló és arcfestés, valamint megtekinthetjük a láthatatlan kiállítást is.

Nem fognak azok sem unatkozni, akik a Balatonnal töltik a hétvégét, hiszen a magyar tenger partján is számtalan program kínálkozik. Balatonfüreden, Veszprémben kétnapos rendezvények, Siófokon, Felsőörsön Kaposváron és Hévízen pedig vasárnap várják a gyermekeket.

Ígéretesen hangzik a Székesfehérváron meghirdetett kétnapos Hetedhét Játékfesztivál is, amely során valóságos mesebirodalommá változik a belváros. A jókedvről bábművészek, zenekarok, mesemondók és a minden évben más tematikára épülő gyermeknapi hétpróba állomásvezetői gondoskodnak. Lesznek színházi és bábelőadások, koncertek és kézműves foglalkozások is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved