Igazi gourmet élmény a Millenárison, kaviár és gombóc a főszerepben!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Bár egy Gourmet fesztivál – pláne, hogy a reflektorfényben a kaviár áll – nem feltétlenül a tizenévesek legvonzóbb helyszíne, ezúttal mégis érdemes lesz igent mondanod a szülőknek és kilátogatni a családdal a Millenárisra, és nem csak a gombócokért. Ugyanis az idei Gourmet Fesztiválon nem feledkeztek el a szervezők a fiatalokról, így Pünkösdkor kellemes és izgalmas élményekkel gazdagodhatsz a fesztiválon. Sőt a szervezők az idei Gourmet Fesztiválon külön gyerek kulináris programokkal is készülnek a családoknak és kilátogató kamaszoknak.

A 6 és 14 év közötti fiatal gasztrokalandorok a ChefParádé Főzőiskolában próbálhatják ki magukat.  Várnak minden sütni-főzni vágyó gyereket a Chefparade konyájában, ahol profi stábbal főzhetnek majd együtt. A fesztivál témájához igazodva a gombóc és a kaviár lesz terítéken.

Két menüt is kipróbálhatnak a legfiatalabb konyhatündérek: készíthetnek Gombóc Artúr menüt, azaz parmezánba forgatott sült gnocchit paradicsomos szószban, és gyümölcskaviár gyöngyöket, továbbá Gubanc menüt, azaz rákpogácsát frissen kevert citrusos, avokádós majonézzel, esetleg diós vagy mákos gubát szifonos vanília sodóval és passion fruit öntettel.

A Chef Parádé főzőiskola pénteken 14:30-19:30, valamint szombat-vasárnap 11:30-19:30 között várja a legkisebbeket. A jelentkezés helyszíni regisztrációhoz kötött.

A Kerek Perec Gasztronómiai Játszótér péntek 14:00-20:00, szombat–vasárnap 11:00-20:00 tart nyitva. A gyerek belekóstolhatnak egy pincér, egy séf és egy cukrász mindennapjaiba. Elsajátíthatják a titkot, hogy mitől lesz igazán jó egy étlap, hogyan kell megteríteni szépen egy asztalt vagy segíthetnek a séfnek minél finomabb szendvicseket tervezni, és a friss árukat is a megfelelő helyre pakolni.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved