Itt a világ első elektromos Ferrarija


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az maranellói központú olasz autógyár talán egyik legikonikusabb modelljét, egy szeméttelepen talált, 1977-es, 308 GTS-t épített át teljesen elektromossá egy lelkes szerelőcsapat.

Az átalakítás alapjául szolgáló autó eredeti V8-as motorját egy, az üzemanyag ellátó rendszerben keletkezett tűz után távolították el, hogy a helyére a hátsó kerekeket hajtó elektromos technológiát ültessenek. Bár a megújult sportautó néha furcsán mutat az elektromos töltőoszlopon lógó Leaf-ek mellett, menetteljesítménye semmit sem vesztett korábbi önmagából.

A beépített elektromotorokat egy 30 KW-os akku szolgálja ki, így az erőgép 140 kilométer megtételére képes, miközben a környezetkímélő és teljesen csendes technika az eredeti V8-as teljesítményének kétszeresével az passzírozza az ülésbe vezetőjét. Az átalakítás után a 308 GTS most kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

 

 Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved