Keszthelyi Vivien a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Fantasztikus sikerekkel kezdte nagy túraautós(GT) pályafutását Keszthelyi Vivien, aki Audi R8 LMS kupasorozat nyitóhétvégéjén mindkét futamát követően a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett.

A mindössze 17 éves pilóta – aki szintet lépve idén kezdett el versenyezni hátsókerék-meghajtású autókkal – a sportág csúcsának számító DTM első hétvégéjén belül bizonyíthatott az újonnan indított sorozatban, amely során minden helyszínen két teljes értékű időmérőt és két versenyt bonyolítanak le. Vivien már a pénteki szabadedzések során az élbolyhoz tartozott, előbb a negyedik, majd az ötödik időt autózta, ugyanakkor egyértelmű célokat nem fogalmazhatott meg, hiszen a mezőny csak ekkor ismerte meg egymást. Ebben a versenysorozatban minden résztvevőre központilag osztottak szerelőket és versenymérnököt, akik a pilóta intelmei szerint végzik el a beállításokat, ez plusz kihívást jelentett természetesen Keszthelyi Viviennek is, aki karrierje során először teljesen egyedül csinált végig egy versenyhétvégét, ezúttal még szülei is csak Budapestről szorítottak neki.

A szombati első időmérőn úgy tűnt, hogy az Audi Sport versenyző akadémiáján három éve pallérozódó magyar pilótának sikerült eltalálnia a számára megfelelő beállításokat, mivel a negyedik rajtkockát szerezte meg, négy ezreddel lemaradva a harmadiktól, s mindössze fél másodperccel a pole-tól. A nyitófutam rendkívül izgalmas volt, Vivien lengyel riválisával óriási csatát vívott, oda-vissza előzgették egymást, végül a harmadik helyen intette le a kockás zászló. A második futamot az ötödik helyről kezdte és szintén a harmadik helyre hozta be a versenyautóját. Ennek a futamnak az egyik érdekessége, hogy a szabályok szerint a versenyzők csak a használt gumikat vehették igénybe, azaz  “gumi menedzselésre” volt szüksége a pilótáknak ahhoz, hogy gyorsak tudjanak maradni, és elkerüljék az idő előtti gumikopásból adódó hirtelen lassulást, esetleges defektet.

“Hatalmas örömmel tölt el az első versenyhétvégén elért két harmadik helyezés. A dobogón állni elképesztő, visszaigazolást jelent számomra arról, hogy a kemény munkának és kitartásnak megvan a gyümölcse, s hogy jó úton haladok a céljaim elérése felé” – mondta Keszthelyi Vivien, aki 26 pontjával a harmadik az összetett pontversenyben, a világ legfiatalabb női pilótájaként versenyez GT-kategóriában, s mostani sikerével természetesten a magyar autósport történetébe is beírta magát.

A sorozat – amely a fiatal pilóta hosszútávú céljának, azaz a DTM-be kerülésnek az egyik fontos lépcsőfoka – két hét múlva a Lausitzringen folytatódik, majd június elején a Hungaroringre látogat, így a magyar közönség is élőben szurkolhat Viviennek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved