Május 10. – A Madarak és Fák Napja


kidsnews (127éves) - 3 éve

Napjaink egyik legégetőbb problémája a környezetvédelem, illetve a növények és az állatok megóvása az ember okozta károktól. A mai jeles nap a madarakról és a fákról szól. Az 1906-ban indult kezdeményezés mára már valóságos tömegmozgalommá nőtte ki magát, de a környezet óvásának rengeteg jó példáját találjuk a történelemben is.

Elődeink állat- és növényhatározókat állítottak össze, hogy széleskörűen ismerté váljanak a káros és a hasznos állatok fajtái, vagy egyes növények hatásai. Vadászati tilalmakat vezettek be és ha a szükség úgy hozta új erdőket telepítettek.

A Madarak és Fák Napjának ünneplése Herman Ottó közreműködésével vált hivatalossá 1906-ban. Ekkor ugyanis gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a megtartását minden iskola számára. Ennek a jeles napnak az alakalmából szinte minden vadaskertben, illetve arborétumban szerveznek programokat, így érdemes ellátogatni valamelyikbe.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved