Május 4. – Az erő legyen velünk! Ma van a nemzetközi Star Wars nap


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ma, azaz május 4-én ünneplik a rajongók a nemzetközi Star Wars napot. Az  ehhez kapcsolódó „May the Force Be with You” kifejezést elsőként 1977-ben hallhatta a nagyközönség és annyira beleégett a köztudatba, hogy amikor 1979. május 4-én, Margaret Thatchert, az Egyesült Királyság első női miniszterelnöke hivatalba lépett, pártja -az angol nyelvben lévő lehetőségeket kihasználva- ezzel hirdetéssel köszöntötte a London Evening News-ban: “May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.”

“Az erő legyen veled” és a “Május negyedike legyen veled” angol kiejtése ugyanis meglehetősen hasonlít egymáshoz, így ez a szójáték vezetett a Star Wars nap dátumának kiválasztásához is.

A mai nap alkalmából összeszedtünk nektek néhány érdekességeket a filmek vonatkozásában.

1.

George Lucasnak 500 ezer dollárt ajánlottak a Star Wars első részéért, de a rendező inkább 150 ezer dollárt kért és a Star Wars termékek, plusz a folytatások száz százalékénak a tulajdonjogát kérte. (ez lássuk be jó döntés volt)

2.

A Tatooine-n forgatásához használt kő- és agyagkunyhók egy része még ma is áll Tunéziában sőt, több építménybe helyiek be is költöztek.

3.

Luke Skywalker eredetileg Starkiller vezetéknevű volt, de a forgatás közben valakinek eszébe jutott, hogy a Skywalker talán szerencsésebb lenne.

4.

A filmben szereplő jawák nyelve tulajdonképpen az afrikai zulu nyelv felgyorsított változata.

5.

“Rémesen mutatnék cicanadrágban, sugárpisztollyal a kezemben. Az űrben nem olyan fickók rohangálnak, mint én.” – mondta Sylvester Stallone, amikor a meghallgatáson rájött, hogy ő biztosan nem lesz Han Solo.

6.

A Millennium Falcon alakját egy hamburger és néhány olíva bogyó ihlette.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved