Május 6. – A Felelős Állattartás Napja


kidsnews (127éves) - 3 éve

A Rex Kutyaotthon Alapítvány kezdeményezésére 1990-óta május 6-án tartjuk a Felelős Állattartás Napját. A mai nap célkitűzése nem kevesebb, mint felhívni az emberek figyelmét az állatokról való gondoskodás fontosságára. 

Aki felelős állattartó, betartja a következő szabályokat:

1.Felelősség

Mielőtt bármilyen állat magunkhoz vételéről döntenénk, ismerjük meg igényeit, és a tartásával járó kötelezettségeket. Gondoljuk végig, hogy képesek vagyunk-e mindezt biztosítani számára rendszeresen, akár az egész életén keresztül.

2. Szeretet

Az állatok is érző lények, így csak akkor vegyünk magunkhoz egyet, ha képesek vagyunk őt valóban szeretni.

3. Táplálás

A helyes táplálás pontosan olyan fontos, mint az ember számára, így elsőrendű az állatok egészségének megőrzésében is. A megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz is minden élőlény alapvető szükségletei közé tartozik, így erről is mindig gondoskodni kell.

4. Hely- és mozgásigény

Minden faj hely- és mozgásigénye eltérő, így mielőtt döntünk egy állat beszerzéséről tájékozódjunk erről.

5. Egészség

A kötelező védőoltások nevében is benne van, hogy “kötelezőek”. Mindemellett gondoskodnunk kell az egyéb megelőző kezelésekről, mint például a bolha- és kullancsvédelem, illetve a féregtelenítés. Ha az állatunkon bármilyen betegség tüneteit felfedezzük azonnal kezeltessük állatorvossal!

6. Utódok

Ha nem szeretnénk kedvencünktől utódokat gondoskodjunk az ivartalanításáról, mivel a születendő állatokért is felelősséggel tartozunk.

7.Környezet

A felelős állattartó tekintettel van a környezetében élőkre is, éppen ezért kiemelten figyel arra, hogy olyan körülményeket teremtsen, ami nem zavaró rájuk nézve. Pl.: kutyakaki összeszedése és arra speciálisan kihelyezett tárolókba való gyűjtése.

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Rex

2017 Kidsnews | All rights reserved