MTM Knowland a játék mestere


Solymosi Máté (19éves) - 4 éve

Épp időben érkeztünk meg az MTM knowland helyszínre. Jómagam egyik társammal együtt utaztam, de pár perccel utánunk harmadik barátunk is megérkezett. Ezek után bementünk a Magyar Természettudományi Múzeum épületébe, ahol találkoztunk a Knowland játékmesterével. Ő  vázolta számunkra a szituációt, majd levetített két rövid információs videót.

A Hundead Quit szabadulószoba koncepciója a következő: a 18. században élve eltemették egy magyar család egyik tagját, és annak érdekében, hogy megmenthessük, visszautazunk 1818-ba kideríteni, hogy ki is ez a családtag. Ezt egy nagy mágneses táblán a megjelenő családfa segítségével végezhetjük el, amiről a feladatok során szép lassan ki tudunk húzni minden irreleváns nevet (természetesen azokkal kezdve, akik 1800 után haltak meg).

A játék felépítése nagyon izgalmas. Nyolc koporsó csontláda (osszárium) található a szabadulószobában. Ezeken sorban végighaladva különböző tudományos/logikai módszerekkel kell kitalálni, hogy mely családtagok fekszenek bennük, és ki az, aki biztosan nem az élve eltemetett.

A feladatok megoldásában sok különböző eszköz áll rendelkezésre, amelyek közül a legfőbb egy tablet, amivel visszautazunk az időben, és amin keresztül a feladatokat is kapjuk.

Nem fogom elmondani magát a lezárást, vagy a játék pontos menetét és történéseit, nehogy elrontsam az élményt, úgyhogy csak arról fogok beszélni mostantól, hogyan éreztem magam a helyszínen.

Mindenki, akivel találkoztunk, kedves volt velünk, aminek kifejezetten örültem (találkoztunk már mindannyian udvariatlan dolgozókkal). A játék alatt jól szórakoztam, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen magával ragadott az élmény. A szoba néhány részlete és egy-két oda nem illő eszköz (szellőzők látszanak, az ablak nincs belevonva a dizájnba) rontott az illúzión, de ez legyen a legnagyobb probléma.

Egyébként a terem díszítése remek, a feladatok megoldhatóak de azért nem kihívások nélküliek, az eredeti csontok és… – inkább nem lövöm le mik – pedig sokat dobnak az összképen.

Igazán jól éreztük magunkat mind a hárman, szóval ajánlóm a szobát, de megemlíteném még, így zárásképpen, hogy 11-12 éves gyerekeknek tudnám teljes szívemből ajánlani, ugyanis a feladatok nem a legkomplexebbek, de baromi informatívak és jó módjai annak, hogy közelebb kerüljenek egy kicsit az emberi anatómiához.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved