Művészi kézírás


Zivatar kisasszony (22éves) - 3 éve

A divat állandóan változik, így van ez a dizájnnal is, ami folyamatosan alakul. A számítógépek és a laptopok elszaporodásával hiába lett népszerűbb a nyomtatás – vagy éppen a digitalizáció megtartása – a kézírás nem hagyta magát teljes egészében visszaszorítani. A letisztult, átlátható dolgok mellett elférnek a szép, kacskaringós betűk, amik kicsit megbolondítják ezt a minimalizmust anélkül, hogy giccsessé tennék a szövegeket, weboldalakat, üdvözlőlapokat. Persze ennek is megvan a stílusa és mértéke. A saját kezű, különleges, kreatív és művészi betűk elkészítése napjainkban már nem elképzelhetetlen. Amiatt pedig, hogy te nem tudsz ilyeneket alkotni, elrendezni, nem kell szomorkodni. Van ugyanis egy könyv, ami tökéletesen megtanít arra, hogyan alkoss és komponálj kézírással. Ez pedig nem más, mint a Scolar kiadó gondozásában megjelent Művészi kézírás.

 

Hogyha még nem kaptál kedvet az alkotáshoz, akkor fellapozhatod a könyv elejét, amiben egy szép galéria van. Ezek a képek remekül bemutatják, hogy a kézírásnak is megvan a maga művészete, ráadásul mennyire sokszínű és szerteágazó, nem is beszélve arról, hogy mennyi féle helyen fel lehet használni ezt a tehetséget.

A következő oldalakon – ami a könyv nagy részét kiteszi – találhatod a különböző betűtípusokat. Amiket itt találsz, az nem az összes, de pont elég ahhoz, hogy lásd a különbségeket és idővel sajátot tudj alkotni. Ám nem csak szimplán az ábécé betűi vannak felsorolva, hanem pontosan megmutatja a könyv, hogyan épül fel egy-egy betű és milyen eszközt éri meg hozzá használni. A szomszédos oldalon az elméletet már könnyedén gyakorlatba ültetheted át, ugyanis minden betűtípus mellet van egy gyakorló oldal is. Így könnyedén sajátíthatod el az egészen lendületes, cikornyás és a letisztult, egyszerűbb stílusokat is.

Ha a betűk megvannak, saját betűket is találhatsz ki, vagy megtanulhatod hogyan éri meg kombinálni az eddigieket. Persze azt senki se felejtse el, hogy gyakorlás nélkül nem fog tökéletes sikerülni, főleg nem elsőre. Szóval kapjunk elő egy lapot, és vágjunk bele!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved