Néhány tökéletes helyszín túrás osztálykirándulásokhoz.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A fák már zöldellő levelekben és élénk virágokban pompáznak. A mezők és kis tisztások is vadvirágok tarkította tájként fürdőznek a napfényben. Csodás tavaszi arcát mutatja a természet. Ilyenkor érdemes felvenni az elnyűhetetlen bakancsokat és útnak eredni.

Pilis:

A Pilis mészkődombjai a Duna jobb partján emelkednek körülbelül 650-750 méteres magasságban. A táj változatos, lankás és sokféle különböző nehézségű és hosszúságú túrára kínál lehetőséget a kirándulásra kedvet érzőknek. Legnépszerűbb a Dera-szurdok, amely 2 km hosszú, körülbelül 30-40 perces túra.

Egy másik igen közkedvelt kirándulási helyszín a Holdvirág-árok, amely valójában egy patak medre, ami olvadáskor levezeti a vizet, így esős időben vagy nagyobb esőzés után csak a hardcore kirándulóknak javasolt. Ha már az árok környékén vagyunk a Rám-szakadék is kihagyhatatlan. A völgy Dobogókő és Dömös között, nagyjából 1 km hosszan húzódik. Hazánk egyik legvadregényesebb kirándulási lehetősége, mert a szakadékban található vízesések mellett létrákon mászhatunk fel.  A szakadék mélysége helyenként meghaladja a 35 m-t.

Még mindig a Pilisben maradva, kellemes sétára ad lehetőséget a Teve- szikla Pilisborosjenő északnyugati határában, ha nagyobb séta is belefér érdemes körbenézni az Egri csillagok forgatásához felépített „egri várban” ami a sziklától körülbelül fél kilométerre van.

Börzsöny, Gyadai tanösvény.

A körülbelül 5 km hosszú körbesétálható tanösvény bejárása könnyed séta tempóban 2-3 órát vesz igénybe, de ha megállunk minden lehetőségnél és megfigyeljük a tanösvény növény szépségeit, akkor egy egész napos programra is nyugodtan számolhatunk. A vadregényes tájon még az építők olyan  dolgokkal is kedveskedtek az erre járó fiataloknak, mint a billenő híd pallósor, vagy a függő híd.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved