Országos Star Wars Rajongói Találkozó 2018 – belülről


Tigirl (16éves) - 3 éve

Egy korábbi cikkünkben már reklámoztuk a 2018-as Országos Star Wars Rajongói Találkozót. Ha még az ajánló ellenére sem jöttél el, csak annyit tudok mondani: butus. Igazán kár, hogy kihagytad, ezt bizton állíthatom!

Amikor megérkeztünk, tömve volt az egész mozi mindenféle alakokkal: titokzatos antik könyvárusokkal, buckalakókkal, Darth Vaderekkel és Kylo Renekkel (de mini kivitelben), űrcsempészekkel, pilótákkal (volt TIE és X-szárnyú pilóta is) és persze a főbb szereplőkkel, mint Rey, Obi-wan és Luke. Egyszóval minden volt ott!

– Igen, a babakocsis kicsi gyerekektől, a bottal közlekedő idős emberekig minden korosztály megfordul nálunk, hiszen a Star Wars generációkat köt össze – mondja Horváth Zsolt, a Magyar Star Wars Klub kommunikációs embere. Évente általában két alkalommal rendezünk hasonló összejöveteleket (amik általában jótékonysági munkával is egybeköthetők), és azt is kötjük valamilyen eseményhez, mint például a május 4., vagyis a Star Wars világnapja.

Ilyenkor sokat beszélgetünk a rajongókkal, és sok minden kiderül az általános véleményekről és az ízlésről. Például megtudtuk, hogy a legnépszerűbb filmek még mindig a legrégebbi trilógiából válnak ki, bár a legutolsó film, Az utolsó Jedik (The last Jedi) is rendkívül közkedvelt, pedig ezt már a Disney készítette. A rajongóknak egyébként nagy része elkeseredett, amikor a Disney felvásárolta a Lucasfilmet. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy a Disney tudja mit csinál, és azt a céget is a pénz hajtja, tehát az az érdeke, hogy hozza a régi Star Wars-érzést. Mivel profi szakembereket alkalmaznak, szerintem el is érték a céljukat.

 

A találkozóról csak annyit, hogy nagyon jó volt, kár kihagyni. Az én hibám csak annyi volt, hogy a 10 órakor kezdődő eseményre csak 14:30-ra mentem, így pont lemaradtam minden programról. Sebaj, így is tudtam autogramot gyűjteni Szatory Dávidtól, kipróbálni az űr-sakkot, valamint végigpróbálni a videojátékokat.

Mint később megtudtam, a Magyar Star Wars Rajongói Klub egy különleges szervezet, mert ez Magyarország legnagyobb, legaktívabb és legrégibb Star Wars rajongói klubja.

– Rajtunk kívül vannak még jelmezes rajongói klubok, mint az 501-esek, de igazán aktívan tevékenykedő klubról nem tudok. Az interneten vannak egyéb fórumok, de az a beszélgetéseken túl, nem sok mindent tud nyújtani – teszi hozzá Horváth Zsolt. Külföldön is van természetesen több ilyen klub, de mi valójában csak magával a Lucasfilmmel tartjuk a kapcsolatot. Közös, nemzetközi rendezvényre még nem került sor, de jövőre már lehet készülni rá. ☺

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Fotó: Havasi Máté

2017 Kidsnews | All rights reserved