Szakítási taktikák avagy hogyan szakítsunk a legkevesebb fájdalommal??


Bobo12 (22éves) - 3 éve

Sajnos az első szerelem legtöbbször nem tart örökké, bármennyire is szeretnénk, hogy úgy legyen minden, mint a mesékben. Idővel valami elromlik, felnövünk, más irányba tartunk, vagy csak elmúlik a szerelem, a láng, a kötődés vágya…

Ilyenkor derül ki igazán mennyire tisztelt minket az egykori kedvesünk, vagy mi mennyire tiszteltük őt, ugyanis a szakításnál minden kiderülhet, sokszor több is, mint az éveken át tartó kapcsolatban…

Noha a technika fejlődésével egyre több lehetőség nyílt az ismerkedésre, úgy negatív hatással a szakítási módokra is. Bármi is legyen az ok, amiért a szakítás felmerül, soha de soha ne szakítsatok smsben, e-mailben, vagy bármelyik online felületen! Ennél megalázóbb a világon nincs a másik számára, gondolom nektek sem esne jól egy üzenetben történő búcsú. Szemtől-szembe illik közölni az ilyesmit a másikkal. Bármennyire fáj is, vagy cikinek érezzük, ezzel tiszteletet adunk a másiknak, jelezve, hogy számított nekünk valaha is, ezenkívül erősítjük a tartásunkat, ezúton a személyiségünket.

Felmerül a kérdés ezek után, hogy hogyan szakítsunk? Először is gondold át alaposan, hogy mi is a gond a pároddal, biztosan nem lehetne-e valahogy megoldani, beszélni vele a problémáról,  megnézni hogy reagál (együttműködő -e és megoldásorientált vagy elzárkózó?) Ha arra jutottál, hogy nem lehet megoldani és vele sem lenne kifizetődőbb megbeszélni, akkor kérj tőle találkozót, légy tárgyilagos.

Ne nehezítsd még tovább az amúgy is nehéz szituációt: ne ölelgesd, ne csinálj úgy, mintha minden rendben lenne. Közöld a problémád kiindulását, mondd el, hogy végig gondoltál minden eshetőséget (csak akkor, ha tényleg így van!) És végül mondd el, hogy ezen nem tud változtatni, ezt eldöntötted. Így biztosan, nyíltan kommunikálod felé az érzelmeid, és nem keltesz benne reményt, nem hitegeted.

Végül pedig ami ezután jön…

Nagy valószínűséggel nem fogja könnyen elfogadni a döntésed, keresni fog, talán bombázni az üzenetekkel. Erősnek kell lenned és ezáltal hitelesnek. Ha meggondolod magad és a karjaiba omlassz a saját hitelességed kérdőjelezed meg, és csak a szőnyeg alá söpröd az elveidet. Ki kell tartanod, és ignorálni a megkereséseit. A szakítás után barátságba forduló kapcsolatok nem működnek sajnos, az egyik félnek piszkosul fáj, és reménykedik.

Merülj el a gondolataidban: térképezd fel a kapcsolatod: mi volt benne jó, mi volt, ami rossz. Mit tennél ma másképp? Mit tanultál? Milyen pluszt adott? Miben fejlődtél? Miben szorulsz fejlesztésre? Hosszú folyamat az elengedés menete, de végig kell haladni rajta, és nem siettetni, annál rosszabb lesz. Meg kell élned ezeket az érzéseket is, hogy később ebből profitálhass a kapcsolataidban.

Kitartást! Egyszer minden végét ér…ha akarjuk, ha nem…

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved