Szűznek lenni ciki?!


D.Barbara (20éves) - 3 éve

Érintetlenségünk megtörése mindnyájunk számára életünk egyik legmeghatározóbb élménye. Napjainkban divatossá vált mihamarabbi elvesztése, sőt egyenes cikivé vált 17-18 évesen szűznek lenni.

A fiatalok gyakran lelki kapcsolat kialakítása nélkül is szexuális életet élnek már 13-14 éves kortól is, azonban többségük felnőtté válásuk után megbánja, hogy nem várt többet az első alkalomig. Hiszen a szeretkezés nem a testi kielégítésről szól csupán, hanem az egymás iránt érzett szeretet kinyilvánítása, a másik fél, azaz szeretett párunknak való örömnyújtásról, amelynek alapja a mély lelki kapcsolat.

Ezt, az egyre divatosabb versenyszerűen szexuális életet élő életformát több okra is visszavezetik a pszichológusok és tudósok a fiatalok körében. Ezek közé sorolják az ’80-as években Amerikában megindult szexuális forradalmat, a hagyományos családmodell felbomlását, a csordaszellemet, a médiát, illetve a fiatalok felnőttnek tűnésének vágyát.

Nem szabad hagyni magunkat sodródni az árral! Igenis teljesen normális, ha 18-20 évesen szűz vagy, ha nem fekszel össze fűvel-fával csakhogy „menő” legyél. Érintetlenséged nem visszakapható, nem megvásárolható, csak egyszer veszítetheted el szüzességed, és többé sosem kapod vissza. Miért pazarolnád akkor egy olyan emberre, akit talán utána sosem látsz, vagy két hét múlva szakítotok?

Kamaszkorban tombolnak bennünk a hormonok, és vágyunk a szexre, de nem mindegy kivel és mikor vágunk bele a nagy kalandba. Lehet, hogy éppen a vágyaink hevében képtelenek vagyunk mérlegelni, de nem szabad engedni, hogy csakis az ösztöneink irányítsanak. Éppen ettől különbözünk az állatoktól, van agyunk, lelkünk, képesek vagyunk gondolkodni, mérlegelni és dönteni.

Legtöbb esetben életünk első szerelméről azt gondoljuk, hogy ő életünk szerelme, azonban sajnos a statisztikai tények bizonyítják, hogy az emberiség nagyobbik része (üdítő kivételek persze vannak) nem azzal az emberrel éli le az életét, akivel az első szexuális élményét éli meg. Találd meg először azt az embert, akivel tiszta szívből szeretitek egymást, és együtt készen álltok arra, hogy valami csodálatos dolognak legyetek a részesei. Ha kialakult köztetek egy mély lelki kapcsolat, amely szereteten alapszik, és kivártátok a megfelelő pillanatot, akkor tényleg itt az idő! Lehet, hogy nehéz lesz, de hidd el nekem, hogy megéri várni!

„Még a legmagasabb fák is (…) apró magvakból sarjadnak. Vésd ezt az eszedbe, és ne akard siettetni az időt!”

Paulo Coelho

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved