Tanulom magam?! -Interjú Attissal


Orbók Réka (22éves) - 3 éve

Mikor azt a szót hallja valaki, hogy „Magyar YouTube-erek” akkor a nagy felhajtás miatt a leghíresebbek jutnak eszükbe, mint a többek között filmkritikus csatornát vezető Szirmai Gergő, a vicces Dancsó Péter, vagy egy jó pár vlogger/sminkes és még sorolhatnám. Pedig nem csak ilyen típusú magyar csatornák vannak. Aki szereti az érdekes tényeket, a pszichológiát, vagy csak a tudását szeretné bővíteni, annak ott van a Tanulom magam csatorna.

Attis ezt a csatornáját, amelyen közel 97.000 feliratkozó van egy évvel ezelőtt kezdte, de sokan ismerhetik őt a másik csatornájáról is az Animegyetemről. Volt szerencsém találkozni vele és a Tanulom magam csatornáról, annak létrejöttéről beszélgetni vele.

kidsnews.hu Orbók Réka: Honnan jött a Tanulom magam csatorna ötlete?

Attis: Sokan nem tudják de már az Animegyetem indulása előtt is vaciláltam a két ötlet között, hogy nem fog e egyik a másik rovására menni. Akkor még azt gondoltam, hogy nem fogom tudni jól elválasztani a két online identitást, és ha elkezdek animés tartalmat gyártani, akkor később nem fognak komolyan venni, mint „Tanulom magamat” is. De aztán később megtanultam, hogy ez a kettő tökéletesen megfér egymás mellett az online térben. Nekem is sokfajta személyiségem, arcom van, amit megmutathatok így a világnak. Az Animegyetem Attis más, és a Tanulom magam Attis is más, mégis mind a kettő én vagyok, miért ne mutatnám meg mind a kettőt.

A Tanulom magam koncepciója már nagyon rég kialakult bennem, gyerekként is szerettem a tudás átadást és akkoriban még tanár akartam lenni, amiről lebeszéltek, így elindultam a kommunikációs szakok felé, majd az egyetemen fogalmazódott meg bennem, hogy kommunikációs tréner szeretnék lenni. Így nincs megkötés, hogy kinek, hogyan, milyen formában, milyen hosszan, mit tanítok.

A csatornámmal két célom volt. Az egyik, hogy szeretném átadni a tudásom az embereknek, a másik pedig egy karrierépítés, mert oké, hogy kommunikációs tréner leszek, de ki jön el a tréningemre, ha nem ismernek?

Honnan jönnek az ötleteid a videóidhoz?

Egy listában írom össze őket, tulajdonképpen bármit, ha eszembe jut. Ötlet az bárhonnan jöhet, ahogy emberekkel beszélgetek, ha jön egy jó téma, akkor azt felírom. Egy ebédnél munkatársak feldobták, hogy milyen érdekes az, ahogy mindenki becézgeti a párját, amit szintén felírtam magamnak, hogy akár ebből is lehetne egy videót csinálni.

 Hogyan dolgozod ki az egyes témákat, hogy videó legyen belőlük?

Előbányászok egy hatalmas információ halmazt. Azaz előszedem a könyveimet meg az iskolai tanulmányaimat, meg magyar vagy angol cikkeket. Átolvasok kutatásokat, cikkeket, hogy megértsem az egész témát és mikor ez megvan, akkor meghatározom, hogy mi az, ami hasznos mi az, ami nem, hogyan lehetne felépíteni úgy a videót, hogy érdekes és hasznos legyen, mégis befogadható, ugyanakkor elég tudományos is. Adjon is, de ne rettentsen el. És ezek szerint kell kidolgozni, egy kis humort beletenni stb. Elég sok lépésből álló procedúra, ami nagyjából így néz ki.

Láttam, hogy heti rendszerességgel töltesz fel új tartalmat. Hogy osztod be a heted úgy, hogy dolgozol is, barátokkal is találkozol, videót is csinálsz?

Hétköznap fél hatig dolgozom, majd olyan félhét körül edzeni megyek és olyan nyolctól éjfélig nyomom a videóknak a kidolgozását. Persze azért heti egyszer szervezek valami kis programot, hogy legyen egy kis pihenés is. De a minőségi tartalommal megtöltött videózás rengeteg munka. Itt nagyon alaposan ki kell dolgozni mindent, hisz ez egy tudásátadás. Mindennek utána kell nézni, nem adhatok át hamis, elavult információkat.

Kinek ajánlanád a csatornádat?

Mindenkinek. Uniszex és kortalan. Vannak ugyan korspecifikus témáim, például „Mihez kezdj az életeddel középiskola után?”, nyilván egy negyven éves embernek, akinek még gyerekei is vannak, nem teljesen aktuális a téma, viszont úgy vannak felépítve a videók, hogy az is ki tudjon hámozni belőle némi okosságot, akit nem feltétlenül érint direktbe. A legtöbb téma olyan – testbeszéd, intelligencia, álmok –, amit a nyolcévestől a nyolcvanévesig bárki megnézhet, nincs korbeli megkötése a csatornának.

Végezetül, hogyan jellemeznéd öt szóban?

Intelligens, szórakoztató, önfejlesztő, elgondolkodtató és ismeretterjesztő.

 

Ha felkeltette érdeklődéseteket, akkor csekkoljátok le, higgyétek el megéri!

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved