Trump és kormánya helyett Michael Bloomberg, amerikai milliárdos fizet


kidsnews (127éves) - 4 éve

Amerika kötelezettséget vállalt, és ha a kormányzat ennek nem tesz eleget, akkor nekünk, amerikaiaknak kell viselnünk a felelősséget – mondta Bloomberg miközben felajánlotta, hogy kifizeti a tavalyi éves, USA által vállalt, de be nem fizetett klímaegyezményben szereplő négy és félmillió dollárt.

A milliárdos véleménye szerint Trump nagyszerű vezető lehetne, ha változtatna olyan véleményén, mint például a globális felmelegedés problémája és a környezetvédelem. Az üzletember több fórumon is reményének adott hangot, hogy  hogy az amerikai elnök előbb vagy utóbb hallgatni fog a tanácsadóira, és hajlandó lesz megvizsgálni a klímaváltozásról szóló adatokat és tényeket, és ennek következtében támogatni fogja az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszaszorítását is szorgalmazó párizsi klímavédelmi egyezményt.

Bloomberg már egy jó ideje a tiszta energia híveként is számon tartott üzletember. Michael Bloomberg tavaly is sürgette már a világ vezetőit, hogy véletlenül se kövessék Trump példáját. Csak tavaly októberben az alapítványa 64 millió dollárt adományozott a Sierra Clubnak a Föld felmelegedését gyorsító széndioxid-kibocsátás csökkentésének megoldására.

Év elején pedig Trump már jelezte, hogy esetleg hajlandó  visszatérni a klímaegyezmény asztalához, amennyiben korrektebb elbánásban részesül az Egyesült Államok. Bloomberg nyilatkozataiban többször is megjegyezte, mivel az elnökről köztudott, hogy sokszor gondolja meg magát, bízik benne, hogy ezúttal is így tesz majd.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved