124 új fajt fedeztek fel Bolíviában!


kidsnews (127éves) - 3 éve

A világ egyik legegzotikusabb helye Dél-Amerika, legtöbben azonban keveset tudunk róla. Ha azonban mégis felmerül a térség neve egy beszélgetés során, általában a szamba, a foci, ami talán elsőnek beugrik és lehet néhányan még megemlítenék Amazóniát és az Andokot.

A dél-amerikai Bolíviáról már alig tudunk valamit, pedig itt találhatóak Dél-Amerika legszebb túra és bringa útvonalai, amit még korábban az inkák jártak ki. A csodálatos, érintetlen esőerdők és a köderdők egymást váltogatják az ország jelentős részén.

Bolíviában található az a 18958 négyzetkilométernyi területen elterülő Madidi Nemzeti Park is. Itt nemrég 1382 állat és növényfajt azonosítottak a kutatók, amelyek közül 200-nak az itteni jelenlétről nem is volt információja korábban a tudósoknak. – adta hírül a WCS honlapja.

Az eddig is ismert fajokon kívül a tudóscsoport 100 emlős-, 41 madár-, 27 hüllő-, 25 kétéltű-, 138 hal-, 611 lepke- és 440 növényfaj mellett, 124 teljesen új, vagyis a tudomány előtt eddig ismeretlen fajra is rábukkant. Ezek közül 84 növény-, 5 lepke-, 19 hal-, 8 kétéltű-, 4 hüllő- és 4 emlős- valamint 8 új pillangófaj.

Ezzel a felfedezéssel hivatalosan is a Madidi Nemzeti Park válhat a világ biológiailag legsokszínűbb természetvédelmi területévé.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved