Az ember, aki megnéz egy várost majd lerajzolja……az egészet


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az indiai szülőktől, de Londonban született művész, Stephen Wiltshire olyan személy, akit igencsak vonzanak a világ nagyvárosai. A gyerekkorában sokáig némának gondolt, háromévesen autizmussal diagnosztizált alkotó különös tehetséggel rendelkezik a nagyvárosok élethű, teljes komplexitásában történő megrajzolásához. Elég csak rövid ideig megfigyelnie választott témáját, hogy aztán emlékezetből – akár egy tízmilliós nagyvárost, mint például New York is – képes legyen részletesen megrajzolni.

A ma 44 éves, világhírű művész első rajzát ötévesen készítette és az elképesztő fotografikus memóriájának köszönhetően ma is világosan emlékszik olyan épületekre, amelyeket kisgyermekként, ebben az időszakban figyelt meg.

 

 

„Amikor fiatal fiú voltam, néha frusztráló volt, hogy nem tudtam rendesen kifejezni magam, és ez nagyon nehéz volt nekem. Most már felnőtt ember lettem és nagyon büszke vagyok magamra, hiszen a művészet kapcsán találkoztam még Károly herceggel is, aki MBE taggá avatott” – (A Brit Birodalom Rendje, 1917. június 4-én V. György király által alapított brit lovagrend.)

„Tedd a legjobbat, és soha ne hagyja abba.” – mondja.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved