Fenntarthatósági forgatag


kidsnews (127éves) - 3 éve

Fenntarthatósági forgatag ma a Természettudományi Múzeumban.  A gyerekek és felnőttek tapasztalatokon keresztül szereznek a fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteket, különös hangsúllyal a természet- és környezetvédelemre, valamint az energetika területeire.

Programok:

Hulladékszobor készül a kertben az Aztakeservit Értékőr Egyesület munkatársainak keze nyomán.

Ötpróba – járd végig a játékhelyszíneket, oldd meg a feladatokat, legyél klímahős, jutalmat is kapsz!

Ökogubanc –Igazodj ki a kesze-kusza színes kötélrendszerben, és a karabinerre rögzített hulladékot juttasd el a megfelelő gyűjtőbe. Versenyezz a barátaiddal, melyikőtök lesz a gyorsabb!

Ökuka – Készítsetek rajzokat kartonból készült szelektív hulladékgyűjtőkre (A hulladékgyűjtőket a múzeum közönségforgalmi tereiben használjuk a továbbiakban.)

Tekerj az energiabiciklivel! Minél jobban tekersz, annál gyorsabban mennek a versenyautók a terepasztalon.

Kézműveskedés az Ökocsigával – Alkoss természetes anyagokból: fából, zsákmadzagból, rafiából, dióhéjból, bőrből, különböző termésekből és fűszerekből.

Albérlőkből főbérlők – özönlenek az inváziós rovarok, és itt is maradnak – dr. Merkl Ottó előadása 11 órakor a Semsey teremben.

Minilabirintus az Öko-Játéktól – Mozgasd a labirintust, és találd meg a labda helyét!

Fenntarthatósági ismeretterjesztő társasjáték nagyobbaknak. Milyen a legyen a jövő városa? A játék témái: energiagazdálkodás, vízhasználat, háztáji gazdálkodás, természetvédelem, táplálkozás, légszennyezettség, közlekedés, klímaváltozás, vásárlás, fogyasztás, hulladékkezelés.

Tanácsadás a víz- és energiatakarékos eszközök, a villamosenergia-kalkuláció a háztartásban, a vegyszermentes takarítószerek használata és a  hulladékkezelés lehetőségei kapcsán fiataloknak és idősebbeknek is.

A zene sem maradhat ki. Készíts hulladékból hangszert a ZeneBatyuval, ki is próbálhatod. Előadásuk délután 3 órakor lesz a Semsey teremben.

A Múzeum hagyományaihoz híven, a hónap első vasárnapján az állandó kiállítások ingyenesek. A program belépődíja egységesen 250 Ft/fő. 6 év alatt a programon való részvétel ingyenes.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved