Hatalmas meglepetések, kikapott a címvédő – VB 2018, csoportmeccsek 1. kör


Naan (17éves) - 3 éve

Csütörtökön végre kezdetét vette a 2018-as labdarúgó világbajnokság és a csapatok lejátszották első meccseiket, amik rengeteg izgalmat, meglepetést és csalódást tartogattak. Lássuk mi történt eddig!

Portugália-Spanyolország 3-3

A csoportkör talán legjobban várt mérkőzése nem okozott csalódást a szurkolóknak, hiszen 6 gólt láthatott a nagyérdemű. A portugálok vezére, Cristiano Ronaldo rögtön a mérkőzés elején büntetőből szerezte meg a vezetést hazájának, majd egyenlített Spanyolország Diego Costa révén a 24. percben egy szép szóló után. Majd ismét Ronaldo következett, bár a góljához nagyban hozzájárult a spanyol kapus, De Gea bakija. Az 55. percben ismét Diego Costa egyenlített egy szabadrúgás után, majd Nacho góljával meg is szerezte a vezetést Spanyolország, de Ronaldo újból robbant, és 2 perccel a meccs vége előtt egy hatalmas szabadrúgás gól után beállította a végeredményt.

Franciaország-Ausztrália 2-1

Valószínűleg mindenki egy nagyon sima meccset várt, de Ausztráliának sikerült megszorongatnia ellenfelét. A vezetést Antoine Griezmann szerezte meg a franciáknak, miután a játékvezető a videóbíró segítségével ítélt büntetőt, de nem örülhettek sokáig, mivel 4 percre rá Mile Jedinak szintén büntetőből egalizálta az eredményt. A mindent eldöntő gólra a 80. percig kellett várni, amikor is Paul Pogba emelt szépen a kapuba, de mint később kiderült, Aziz Behich még beleért a labdába, így öngólnak könyvelték el.

Argentína-Izland 1-1

Valószínűleg a legnagyobb meglepetést az előző VB ezüstérmesének és a teljesen újoncnak találkozója hozta. A vezetést Argentína szerezte meg a 19. percben, Sergio Agüero szépen kilőtte a bal felső sarkot. A 23. percben viszont jött a hidegzuhany, Finnbogason közvetlen közelről belsőzött a kapu közepébe, így kialakítva az 1-1-es végeredményt. A történethez hozzátartozik még az is, hogy Lionel Messi rendkívül gyengén játszott a mérkőzésen és 11-est is hibázott, pontosabban az izlandi kapus, Halldorsson hárította lövését.

Németország-Mexikó 0-1

A regnáló bajnok próbálkozott tisztességesen, de közel sem mutatott címvédőhöz méltó játékot, ami viszont elvárható lett volna. Mexikó győztes gólját Lozano szerezte egy szép kontra után a 35. percben. Említésre méltó momentum volt még, amikor a Mexikóiak válogatott legendája, a 39 éves Rafael Márquez csereként beállva átvette a csapatkapitányi karszalagot 5. (!!!) világbajnokságán, ezzel egy elit körhöz csatlakozott. Külön érdekesség, hogy amikor Márquez első VB-jén bemutatkozott, akkor a mérkőzésen gólt szerző Lozano még 7 éves sem volt!

Brazília-Svájc 1-1

A VB egyik legnagyobb esélyeseként számon tartott Brazília is csalódást keltő játékot mutatva ért el döntetlent Svájc ellen. Coutinho 20. percben szerzett bombagóljával Brazíliánál volt az előny, viszont az 50. percben Zuber egy szöglet utáni fejesével kiegyenlített a piros-fehér alakulat. A svájci gólt megelőző vitatott szituációt a bíró nem nézte vissza és a videóbírót kezelő játékvezetők sem ítélték szabálytalannak, ami nagy port kavart a brazil játékosok körében, akik a gól után hevesen és (szerintem) jogosan reklamáltak lökést.

A jövő héten is rengeteg izgalmat tartogató meccsek következnek, érdemes lesz követni az eseményeket!

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved