Június 2. – Ezen a napon született Johnny Weissmüller


kidsnews (127éves) - 3 éve

1904 június 2-án, Szabadfalun megszületett Johnny Weissmüller, eredeti nevén Weissmüller János, akit késöbb Tarzan szerepében ismert meg a világ. Családjával még a születésének évében emigrált az Amerikai Egyesült Államokba, majd Chicagoban telepedtek le. Ő volt az első olyan ember, aki a 100 méteres távot a medencében egy percen belül volt képes teljesíteni. Sportpályafutása során 5 olimpiai aranyat szerzett, 52-szer lett amerikai bajnok, és 67 világrekordot úszott.

Nehezen hihető, hogy a kiváló sportoló, filmszerepeiben a fákon ugráló, liánokon lengő Johnny, fiatal gyermekként gyenge fizikuma és légzési nehézségek miatt gyakran betegeskedett. Orvosi tanácsra kezdett el sportolni és annyira jól érezte magát a medencében, hogy szinte minden idejét a vízben töltötte.

Miután felhagyott a versenysporttal, reklámszerződéseket vállalt és több kevesebb sikerrel a színészkedéssel is próbálkozott. Évekkel később, jelentkezett az Edgar Rice Burroughs nagysikerű regényeiből filmre vitt Tarzan-hangosfilmek főszerepére, és a több mint száz jelentkezőből őt választották ki.

Már a válogatókon kiderült, hogy nemcsak a testfelépítése hanem jellegzetes orgánuma is tökéletesen passzol a szerephez.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

index.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved