Kedvezményes jogosítvány a 20-éven aluliaknak.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Nyilvánvalóan a kedvezőtlen munkaerőpiaci trendeket kívánja enyhíteni az a kezdeményezés, amely szerint júliustól 25 ezer forintos értékhatárig visszatéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és a vizsga árát, ha a vezetői engedély megszerzése során a tanfolyamon részt vevő még nem múlt el 20-éves.

Úgy tűnik a korábban oly divatos hivatásos gépkocsivezető szakmában egyre nagyobb hiányok mutatkoznak, annak ellenére, hogy már nem is ritka az olyan cég sem, ahol többszázezres nettó fizetésekkel toboroznak.  A számítások szerint borítékolható továbbá, hogy az elkövetkezendő 5-10 évben a jelenleg aktív munkavállaló réteg, vagyis a sofőrök közel fele, több mint 10000 ember mehet nyugdíjba.

Bár a jelenlegi 25 ezres támogatás a B kategória megszerzésére ösztönöz ezt követően lehetőséged van térítésmentesen a hivatásos jogosítvány megszerzésére is a „Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára” elnevezésű programban

A támogatásra vonatkozó kérelmeket a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál lehet benyújtani, ahol igazolnod kell a sikeres vizsgát, valamint a befizetett ősszeg nagyságát is.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved