Mi sem hagyhattuk ki! PlayIT Budapest


Solymosi Máté (19éves) - 3 éve

Szombaton a Hungexpo területén került megrendezésre a 2018-as budapesti PlayIT rendezvény, amin, mint meghívottak mi is részt vettünk. Ahogy megfigyeltük a rendezvény alapvető célja továbbra is a videójátékok és a technológia világának a lehető legnagyobb teret adni, továbbá mindenféle geekeknek egy jelentősebb platformot biztosítani. A helyszínen egyébként játékokat, gamer eszközöket és egyéb kiegészítőket reklámozó, forgalmazó standok között rengeteg Cosplayer emelte a rendezvény hangulatát.

Ott tartózkodásom során mindenféle játékot ki tudtam próbálni, mint például a Knowledge is Powert (ami egy telefonnal kombinált konzolos kvízjáték) vagy a Gran Turismo Sport VR-t (autóversenyző játék) és a legutóbbi látogatásomhoz képest jóval kellemesebb élményem volt, leginkább az egyre fejlődő játékoknak köszönhetően.

 

Megtalálható volt továbbá a PlayIT-en több népszerű Youtuber, akik a különböző játékokon és a dedikálásokon is részt vettek. Találkoztunk DoggyAndival, ZsDavval, IceBlueBird-del, Sirius-szal és Imivel és Gergővel is ’’összefutottunk’’ ottlétünk alatt, különböző programok keretein belül.

Helyet kapott még az eseményen belül a Mozdulj Gamer Mozgalom, ahol különböző sportokat és’’IRL’’ játékokat lehet kipróbálni, továbbá egy 16+os zóna, ahol várakozásaim ellenére semmilyen felnőttesebb játék nem kapott helyet. Célja talán sokkal inkább az lehetett, hogy a fiatalabbaknak unalmas dolgokat egy elszeparált helyre gyűjtse össze és talán az, hogy igazán olyanok üljenek oda, akik komolyan veszik a játékokat.

Összességében elmondható, hogy egy egészen korrekt eseményen lehettünk ott, amely sajnos a 16+os területen tapasztaltak miatt nem volt tökéletes, de ettől eltekintve egészen jól éreztem magam.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved