Nosztalgiázós dallista hidegebb nyári napokra.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Mostanság az időjárás inkább késő őszire hasonlít, szóval itt az ideje visszarepülni a napfényes múltba. Ezen a héten a 2000 előtt kiadott kedvenceimből válogattam nektek.

1.

The Cure: Friday, I’m in love

Talán a kilencvenes évek legnagyobb brit dobása lett ez a szám sőt, elnyerte a legjobb videóklip közönségdíját az 1992-es MTV gálán.

2.

Noir Désir: Un jour en France

Minden idők legzseniálisabb francia rockzenekara 1996-ban jelentette meg ötödik stúdióalbumát, aminek legelismertebb száma lett az Un Jour En France. Sokan egy jóslatként értelmezik a szövegét, hiszen szerepet kap benne Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap, amelynek szerkesztőségét 2015-ben tucatnyi emberéletet követelő terrortámadás sújtott…

 Ez a videoklip viszont kicsit árnyalja a baljóslatú képet, én például mindig remekül szórakozom rajta.

3.

Talking Heads: Psycho Killer

Az amerikai együttes munkássága az egész világon megreformálta a rock ’n’ rollt. Debütáló lemezük 1977-ben jelent meg, a Psycho Killer pedig egy csapásra hatalmas slágerré vált.

4.

Placebo: 36 Degrees

A brit-belga együttes a kilencvenes évek derekán alakult, és nagyon hamar nevet szereztek maguknak főleg, miután David Bowie meghallgatta a demóikat. Ez a daluk a bemutatkozó lemezen szerepel.

 5.

Red Hot Chilli Peppers: Under The Bridge

Az amerikai rock csillagainak ötödik stúdióalbumán szerepel ez az örökzöld sláger, ami sokaknak ismerős lehet, főleg, ha követitek Leiner Laura írónő munkásságát.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved