Ha nyár akkor grill, ha pedig grill akkor az hamburger, kolbász vagy hús gondolják sokan. Pedig vannak kitűnő vegán alapanyagok is a kerti sütögetéshez, most ezekre hoztunk nektek egy pár ötletet.
Néhány általános tanács a grillezéshez:
– A grillsütő legyen stabil és biztonságos
– A zöldségeket csak közvetlenül a grillparti előtt szabad felszeletelni, hogy a vitaminok és az ásványi anyagok bennük maradjanak
– Csak akkor kezdjünk hozzá a sütéshez, ha a faszén már nem lángol, csak parázslik és izzik
– A nyársakat, főleg a faszenes grill esetében, a rács szélére tegyük, és a fa- vagy bambusznyársat áztassuk előtte vízbe.
– A zöldségek grillezésénél ügyeljünk arra, hogy a rács ne legyen túl közel a parázshoz!
Zöldségek, amik szoba jöhetnek, mint grill-zöldségnyárs.
– Paprika (egyben vagy nagyobb kockákra vágva tudod nyársra tűzni)
– Gomba
– Cukkini (karikázd)
– Padlizsán (karikázd)
– Paradicsom (ha nagyobb akkor maximum félbe vágd)
– Hagyma (kockákra vágd, mint a paprikát)
– Kukorica (karikázd)
– Burgonya
– A hozzávalókat ízlés szerint sózd, fűszerezd és fokhagymás olajjal is megkenheted.
Ha a társaság szereti a gasztronómia határait feszegetni, akkor érdemes a grillezés előtt zöldfűszerekből, borból és olajból készült marinádban pácolni a zöldségeket.
Illik hozzá továbbá a könnyű zöldfűszeres vagy fokhagymás mártás.
A tejfölbe vagy gorögjoghurtba ízlés szerint keverhetsz bazsalikomot, oregánót, petrezselymet, kakukkfüvet vagy rozmaringot. Bízd az orrodra a fűszereket és döntsd el neked melyik tetszene és csak azt keverd bele.
Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a Twitter-en és most már a youtube-on is