Robotika a hétköznapokban. Gyomirtó robot a földeken.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Sokan festenek sötét fellegeket a jövőnk egére, azzal riogatva, hogy a robotok elveszik a munkánkat majd, és ki tudja mit kezd majd magával az emberiség. Míg mások rajonganak a technikai újdonságokért és szinte kritika nélkül fogadnak minden ezzel kapcsolatos újítást.

Ami biztos, hogy a világ és a technológia felfoghatatlan tempóban halad és nyilvánvalóan lesznek sikeres, megvalósítható elképzelések és zsákutcák is a robotika evolúciójában.

Most egy olyan újdonságot mutatunk be, aminek létjogosultságát nehéz lenne megkérdőjelezni. A napenergiával működő 130 kg-os telefonról irányítható mezőgazdasági robot biztosan nem lesz a növényvédő és gyomirtókat gyártó cégek felvirágoztatásának záloga.

A 12 órányi napi munkára tervezett önműködő eszköz, kamerái segítségével folyamatosan keresi meg és számolja fel a területen lévő gyomokat, mindezt úgy, hogy célzottan csak az azonosított és káros növényekre juttatja a gyomirtót, ezzel mintegy huszadára csökkentve a területre jutó gyilkos szert.

A fejlesztők szerint ezzel a módszerrel minimalizálható a fogyasztásra szánt haszonnövényekre jutó káros anyagok nagysága.  A svájci székhelyű vállalat egyébként hamarosan megkezdi a sorozatgyártást is, így reméljük hamarosan hazánkban is ilyen robot segítheti majd a gazdálkodók munkáját.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

cnbc.com

2017 Kidsnews | All rights reserved