Terrárium készítésre fel!


D.Barbara (20éves) - 3 éve

A terráriumok általában üvegből készült eltérő formájú tartályok, amikben különböző szárazföldi növényeket és állatokat tartunk. Boltban könnyedén megvásárolhatók, de miért ne készítsük el mi magunk?

Rengeteg ötletet találhatunk, ha házilag szeretnénk terráriumot készíteni, azonban most egy igazán egyedit szeretnénk nektek bemutatni. Minden bizonnyal nálatok is égett már ki legalább egy villanykörte és nem tudtátok mit is kezdjetek vele, úgyhogy a kukában végezte. Azonban felhasználhatók terráriumként is!

Igazán egyedi, és szép villanykörte terráriumot készíthetünk mindössze 10-20 perc alatt. Első lépésként szerezzünk be egy régi, már nem használt villanykörtét, majd csípőfogóval szedjünk ki belőle mindent, hogy csak az üvegbúra és fémmenet maradjon meg. Ezt a műveletet óvatosan végezzük, nehogy összetörjük az üveget – kérjük felnőtt segítségét, ha szükséges. Ezt követően csak annyi dolgunk maradt, hogy menjünk ki a természetbe és gyűjtsünk egy kis földet, mohát, kisebb növényeket (gyökerestül), esetleg apró bogarakat. Ezeket helyezzük bele óvatosan villanykörtébe és locsoljuk meg egy kevés vízzel. Ha egy fadarabbal lezárjuk a villanykörtét, akkor további locsolás nem szükséges, mivel kialakul benne egy természetes körforgás.

Díszítésképpen ráragaszthatjuk a terráriumunkat egy lapos kőre, vagy akár egy erősebb fémdrótból is készíthetünk neki tartót. De nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat!

Az elkészítéshez segítségedre lehet ez az angol nyelvű videó, amely bemutatja hogyan is kell ezt csinálni:

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

kép: Pinterest

2017 Kidsnews | All rights reserved