Új lehetőségekkel bővül az idei nyári diákmunka program.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A Pénzügyminisztérium az idei évben is meghirdeti a nyári diákmunka programot, amelyre 3 milliárd forintot különítettek el. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a programban 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget a területi, települési önkormányzatok, az önkormányzati fenntartású intézmények mellett már a mezőgazdaság és a vendéglátás területén is, hiszen már itt is igénybe vehető a diákok legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatásának támogatása.

Az idén arra számítanak, hogy ismét mintegy 25-30 ezer diák számára biztosíthatnak munkát a nyári időszakban – fogalmazott a miniszter.

A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a tényleges foglalkoztatásukkor (leghamarabb június 18-án) már betöltötték a 16. életévüket, és legkésőbb a program befejezésekor (augusztus 31-én) még nem múltak el 25 évesek.

A program a béreket támogatja, így az önkormányzatok esetében százszázalékos a támogatás, amely június 18. és augusztus 31. között, maximum napi hatórás időtartamra és legfeljebb két hónapra adható. Összege szakképzettek esetében 135 375 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében 103 500 forint lehet személyenként és havonta.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

kormany.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved