1400 milliárdos gigabüntetés a Googlenak


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az, hogy az Európai Unió mostanában nem bánik kesztyűs kézzel az tech cégekkel az már senkinek sem újdonság, ennek ellenére a Google mostani, történelmi méretű és már államháztartási kasszákban is komoly összegnek számító rekordbüntetésére talán még így sem számított senki.

A tavalyi évben összesen három ügyben is indítottak eljárást a brüsszeli hatóságok, amivel több gondja is akadt a brüsszeli vezetőknek az óriáscéggel. A fő probléma az, hogy a cég a keresőpiacon szerzett megkérdőjelezhetetlen dominanciájával más területeken is igyekszik jelentős befolyást szerezni és a saját termékeit kedvezőbb pozícióba navigálni a versenytársakkal szemben.

Tavaly még egy szerénynek mondható mindössze 2,42 milliárd euros büntetést kellett kifizetni, de a múlt héten egy újabb 4 milliárd 340 milliós tételt is hozzácsaptak Brüsszelben, mivel a közlemény szerint a cég 2011 óta jogszerűtlenül korlátozza az Androidos eszközök gyártóit és használóit így megtagadva az európai fogyasztóktól, hogy élvezzék egy tényleges piaci verseny előnyeit – olvasható az Európai Unió közleményében.

 

Azonban, ha figyelembe vesszük, hogy a Google anyavállalatának bevétele közel 111 milliárd dollár volt, akkor már az is tisztán látszik, hogy az amerikai gigavállalatnak nem ez a büntetés fog a legjobban fájni, hanem az, hogy a jogsértő magatartását 90 napon belül meg kell változtatnia.

 

A Google természetesen bejelentette, hogy fellebbezést fog benyújtani, így várhatóan folytatódik az amerikai nagyvállalat és az Európai Unió küzdelme.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved