NASA kiképzés? – Átverés lehet a Marsra készülő tini története


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az elmúlt időszakban szinte nem volt olyan hírportál a világon, amely ne foglalkozott volna egy Alyssa Carson nevű amerikai tizenévessel, aki a NASA Marsra induló missziójának tagjaként kap folyamatos felkészítést évek óta, hogy aztán 2033-ban ő lehessen az első ember a vörös bolygón.

„…ő volt az első, aki teljesítette az űrkutatási hivatal Passport Programját és sikeresen végezte el a Possum Space Akadémiát is” – szögezik le mindenhol. A hangzatos eredményektől érthető módon szerkesztőségünk is lázba jött, és azonnal interjút szerettünk volna a különleges tehetségű fiataltól.

Az ifjúhölgy facebook oldala is igen látványos, van sok magabiztos mosoly, NASA hajózó ruha, nagy gépek, hajtóművek, szimulátor meg minden. Már szerveztük is az élő interjút, amikor egyikünkben megszólalt a vészcsengő és jöttek a kérdések.

Alyssa Carson / forrás: Wikimedia Commons

– Hogyan lehetséges, hogy a NASA mindössze egyetlen embert, ráadásul egy gyermeket szemel ki a misszióra és miért nem többet?

– Hogyan tolerálja egy fejlődő szervezet a kiképzéssel járó extrém fizikai megterhelést?

– Egy ilyen hosszúságú és egyedi kiképzési modell teljesen idegen a NASA gyakorlatától?!

– Milyen egyébként nélkülözhetetlen fizikai, csillagászati, matematikai, vagy biológiai ismeretekkel rendelkezhet egy amerikai középiskolás, amelyekkel a felnőttek a NASA-nál nem?

Bár még mindig abban reménykedünk, hogy nem a világ legtalpraesettebb cosplayerével van dolgunk, ahogy mindezeket megfogalmazzuk egyre inkább hihetetlenné vált a történet.

A korábban említett NASA Passport Program ráadásul egy könnyen ellenőrizhető turistacsalogató múzeumbérlet

amely során végig kell látogatni és bélyeget gyűjteni azokról a helyszínekről, amelyek az űrkutatással kapcsolatos tárgyakat, eszközöket mutatják be,

a megkérdőjelezhetetlen hangzású Possum Space Academy pedig egy 1950 dolláros, négynapos, középiskolai tanulóknak szervezett gyakorlati fakultáció.

A kidsnews.hu ezután persze megkereste Kathryn Hambletont a NASA kiképzésért és a missziókért felelős sajtóreferensét aki a következőket mondta el nekünk.

A NASA nem tervez emberi küldetést a Marsra és így érthetően nem választott ki senkit sem Mars-misszióra. Az egyéb feladatokra tavaly beválogatott leendő űrhajósok pedig: Zena Cardman, Jasmin Moghbeli, Jonny Kim, Frank Rubio, Matthew Dominick, Warren Hoburg, Robb Kulin, Kayla Barron, Bob Hines, Raja Chari, Loral O’ Hara és Jessica Watkins.

A NASA tavaly beválogatott leendő űrhajósai/ forrás: NASA

És sajnos itt ért véget a korábban mindannyiunkat felvillanyozó történet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

The Advocate

kiemelt kép: Wikimedia Commons

 

2017 Kidsnews | All rights reserved