Az ember illata


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az emberiség történelmében számtalan alkalommal kellett kiemelt figyelmet fordítani a szagunkra, majd illatunkra. Az ősember még azért figyelt erre, hogy a vadászat közben ne árulja el a szaga, később pedig már az embertársainkat szerettük volna befolyásolni a gondosan kiválasztott illatunkkal.

Az ozmológusok, azaz a szaglás tudományával foglalkozó szakemberek ugyanis már régóta hirdetik, hogy a két ember közötti vonzalom nem a viselt ruhán vagy a stíluson dől el, hanem leginkább az orrunkban.

Az általunk kibocsátott feromonok kis, láthatatlan hírvivőként adnak tájékoztatást a másik embernek, hogy mennyire lennénk számára jó választás.  Ezek a kémiai vegyületek, akaratunk ellenére leleplezik vágyainkat, fellebbentik a fátylat szexuális vonzalmunk nagyságáról, sőt még az aktuális termékenységi szakaszunkról is informálják azonnal a hozzánk közel lépőket, aki szerencsére mindezt csak tudat alatt észlelik.

Ez alól csak az az ember kivétel, aki fogamzásgátlót használ mert az nem csak az utódlási képességet, de a természetes illatkibocsátást és magát a feromonok érzékelését is blokkolja.

Mindezeket tudva már nem is csodálkozhatunk, hogy a szépségipar is tudatosan használ illathordozóként feromonokat parfümjeiben. Persze felmerül a kérdés, hogy mennyire lehet jó vagy akár elrontott egy párválasztás ha az illatburok -amelybe elrejtjük testünk saját természetes kipárolgását- vesz minket körbe, leplezve kik vagyunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on isForrás:

tenyek-tevhitek.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved