Az internetes zaklató (Cyberbully)


D.Barbara (20éves) - 3 éve

Az internetes zaklató egy 2015-ben megjelent 62 perces amerikai krimi, amely igaz történet alapján készült. A film testközelből dolgozza fel az internetes zaklatás témáját, amit a mai fiatalok többsége megtapasztal valamilyen formában. Felhívja az emberek figyelmét arra, hogy az internetes zaklatás igenis egy komoly probléma, amellyel foglalkozni kell.

A film fő- és tulajdonképpen egyetlen szereplője a tizenéves Casey Jacobs, akinek a szobájában és laptopján zajlik az egész történet. A nyitó jelentben Caseyt a laptopja webkameráján keresztül láthatjuk, ami kissé érthetetlen, de később értelmet nyer ez a kezdés. A többi szereplőnek csak a hangját halljuk, vagy videó hívásban láthatjuk őket pár percig.

A film atmoszférája és hangulata sötét, borongós, mintha valami rossz készülne, és ez egyre csak fokozódik, mígnem a történet vége felé közeledve már biztosak vagyunk a tragikus befejezésben. A film egy Casey ellen irányuló twitter bejegyzéssel kezdődik és legjobb barátnője arra biztatja, hogy álljon bosszút érte. S innen a film kezd lassan, de biztosan tragikumba fulladni. Muszáj neki mégis így végződnie?

SPOILER következik: A történet legértékesebb üzenete magában a befejezésében rejlik. Míg Casey végig azt próbálta megfejteni kicsoda is lehet zaklatója, rájött arra, hogy ha otthagyja, nincs kit zaklatnia és nem éri el célját, akkor senkivé válik. Tehát csak addig vagyunk áldozatok, míg megengedjük zaklatónknak, hogy sakkban tartson bennünket. Amint abbahagyjuk a neki való engedelmeskedést személye lényegtelenné válik, és újra „szabadok” leszünk. Azonban ehhez nagy lelki erő kell, hogy el tudjuk engedni a minket érő negatív visszajelzéseket, megjegyzéseket és zsarolásokat. Ha Te is hasonló helyzetben vagy nem szabad félned segítséget kérni!

A téma feldolgozása, hangulata nagyon magával ragadó, a nézők nagyon könnyen átérzik az eseményeket és érzelmeket. A filmben az érzelmek nagyobb hatást keltenek, mint az események és ez így van rendjén.

Véleményem szerint ez egy nagyon jó rendezésű és forgatókönyvű film, amely hatással van az emberekre, és minden korosztály számára ajánlanám tanulsága és érzelmei hatásai miatt egyaránt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved