Az ismertség átka.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Szeptember 30-ig a hatóságok lezárták azt a thaiföldi tengerpartot, amelyet a Leonardo DiCaprio főszereplősével készült Part című film tett igazán híressé. Az intézkedést az tette szükségessé, hogy a mozi sikere után már annyi turista érkezik ide, hogy jelenlétük és a motorcsónakok használata miatt az öbölben nem képesek regenerálódni a korallzátonyok.

A területet egyébként sem kímélő forgatás után a környezetvédők már kongatták a vészharangot és mostanra a Thaiföldi Turisztikai Hatóság is igen eltökélt lett. Közleményük szerint már a hajók behajtását sem engedélyezik az öbölbe és a gyalogosan érkező turisták is csak szigorú felügyelet mellet léphetnek a parti fövenyre.

A probléma gyökere egyébként a film készítésének időpontjára tehető, mert annak ellenére, hogy DiCaprio lelkes környezetvédő hírében áll, valahogy mégis úgy alakult, hogy a forgatás során a stáb konkrétan megsemmisítette a korábbi vegetációt a történet helyszínén.

Az eszement rombolásnak okát a forgatókönyvben kell keresni, hiszen az egy olyan homokos partszakaszt igényelt, ahol közvetlenül a víz mellett elegendő hely volt a focizásra, ezért a lelkes mozgókép készítők nem voltak restek buldózerrel nekiesni az egykor érintetlen területnek, kiirtva az őshonos fákat és gyakorlatilag az egész vegetációt.

Mivel az őshonos növényzet már nem védte a partot, a heves esőzések soha nem látott ütemben kezdték erodálni az egykor paradicsomi partszakaszt. Így a felfedezetlen utolsó földi paradicsomról készült film gyakorlatilag teljesen tönkretette azt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 

 Forrás:

cnn.com

2017 Kidsnews | All rights reserved