Egészséges homemade burger


kidsnews (127éves) - 3 éve

Eddig leginkább a fitnesz grillételek voltak nálunk terítéken, de ígérjük a mai receptünk sem lesz kevésbé egészséges megmutatva, hogy a jó minőségű alapanyagokból igenis lehet ilyen hamburgert is készíteni.

A hamburger nélkülözhetetlen és egyben legfontosabb része a hús. Azért, hogy a fenti elvárásoknak megfeleljen a hamburgerbe tegyünk darált marhahúst, amely azonban ne legyen 20%-nál magasabb zsírtartalmú és legfőképpen ne legyen ínas. Ebből húspogácsákat kell készítünk és sóval, borssal fűszereznünk.

Nézzük Mark Bucher és Tom Carman hogyan készítik el a húspogácsát

Ha mindez megvan már csak a grillezés marad hátra és a sütés időtartama attól függ, hogy mennyire átsütve szereted a húst. A videóban megfigyelhetted, hogy egy sztárséf milyen trükköt ajánl arra, hogy el tud dönteni kész van-e már a húspogácsád.

Ezután kell a bucit felvágni, egy gyors pirítással megmelegíteni, majd érkezhet rá a vékony szelet cheddar sajt, majd maga a hús. Hogy ne legyen száraz mehet bele ketchup, chiliszósz, majonéz vagy mustár.

Fontos, hogy a zöldségek legyenek frissek, ropogósak és a paradicsom, valamint a zöldsaláta elengedhetetlen kiegészítője a hamburgernek. Lilahagymát vagy savanyú uborkát is használj bátran és a sült bacon is jöhet, ha úgy tartja kedved.

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved