Első szex – Avagy mit csinálj, vagy pont ne


Orbók Réka (22éves) - 3 éve

Ebben a cikkben az egyik legnagyobb tabutémával foglalkozunk mégpedig a szexszel. Manapság már minden fiatalnak van egy kép a fejében erről – akár az osztálytársak, a szülők vagy a pornó befolyása miatt. Sajnos azonban a legtöbb esetben a diákokban nincsen a helyén ez a fogalom, hacsak nem ül le a szüleivel és beszéli ezt át a tényektől és tettektől kezdve az érzelmi szakaszig.

A szex nem csak egy tett vagy elfoglaltság. Nagyon is komoly dolog és nem azért mert „a felnőttek csinálják”, hanem egyrészt mert gondolnod kell a következményekre is, másrészt pedig magadra. A szex egy olyan lépés, ami megváltoztat benned nagyon sok mindent. Ha nem vagy felkészülve rá lelkileg, testileg akkor lehet egy nagyon rossz élmény is. Ugyanakkor a megfelelő emberrel lehet a legjobb dolog a világon. Fiatalon a szüzesség elvesztése egy teljesen másik világba vezeti az embert, ami attól függően, hogy kivel osztjuk meg elmehet pozitív és negatív irányba is.

 

Te mit tudsz eddig a szexről?

Ami nagyon fontos, hogy csak azért mert „ciki”, „jajj, az osztályból már senki nem szűz”, „szakít velem, ha nem fekszem le vele” gondolatok miatt sosem szabad engedni a nyomásnak. Ha még nem érzed magad készen érzelmileg és nincs melletted a megfelelő személy, akivel jól tudsz kommunikálni, akiben megbízol, akkor nagyon könnyen negatív élményként élheted meg ezt az egészet. Ezért az első lépés, hogy megvizsgálod magadat. Nem véletlenül van kihangsúlyozva mindenhol, hogy a megfelelő partner is fontos. Elterjedt az, hogy az első alkalom a lányoknak nagyon fáj.

Ez nem igaz. Ez nem csak neked teljesen új élmény, de a testednek is, így kell egy kis idő, hogy megszokd és átforduljon az érzés élvezetbe. Sőt ha nem érzed jónak, amit a fiú csinál, akkor ne habozz és állítsd meg. A vérzés is lány függő van, akinél alig lép fel és van, akinél kicsit intenzívebb, de az sem kifejezetten rossz. A megfelelő társ olyan szempontból is fontos, hogy kényelmesen érezhessük magunkat. Lányokat az előjátékkal lehet hangulatba hozni, ami az egymásnak okozott kellemes és izgató élményekről szól, simogatásról stb. Ezek után mindkét félnek kellemesebb lehet az együttlét.

 

Bármilyen nehezen is hangzik, ha az elsőről van szó, de lazítani kell. Persze nem úgy, hogy „Akkor én márpedig lazítani fogok!” Egyszerűen meg kell hagyni egy spontán dolognak. Számíthatunk rá, hogy meg fog történni, de nem baj, ha nem tesszük egyből meg, ha mégsem akarjuk. Soha ne felejtsd el, mindig lehet nemet mondani, akkor is, ha elkezdtétek!

Haladj lépésről lépésre, kezd a csókkal, majd következik a petting/előjáték, és ha úgy gondoljátok, akkor tovább léphettek, de semmi sem kötelező.

A fiúknál idegesség következtében előfordulhat, hogy nem lesz merevedésük, vagy nem teljesen úgy van minden, ahogy gondolták, hogy lenni kellene, de ez is teljesen normális.

Ha már ott van az a két ember, akik szeretik egymást és megbíznak a másikban, onnantól kezdve nincs félni való. Az is teljesen normális, hogy sok fiúnál az első alkalom mikor ilyen helyzetbe kerülnek nem tart sokáig, hamar elmennek. Nem kell szégyellni, vagy rosszul érezni magatokat, ez ilyen. Ahogy telik majd az idő egyre tovább megy majd.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved