Felvágós könyv. Csak erős idegzetűeknek!


D.Barbara (20éves) - 3 éve

Erdős Attila könyve elég szokatlan témát dolgoz fel, még annál is szokatlanabb módon. Felvágós könyv, hm, de vajon mit is vágunk fel benne? Nagyzolunk, esetleg valamit felszeletelünk? Igen, felszeletelünk… egy holttestet! Igen, igen jól olvastad, egy hullát.

Az író eredeti végzettsége orvos és kórboncnokként dolgozott évekig, majd szakmát váltott, bejárta a fél világot és végül arra az elhatározásra jutott, hogy ír egy könyvet. Mit is mondhatnék, elég furcsa témát választott. Azonban fantasztikusan dolgozta fel azt, az olvasóit szórakoztató módon.

A Felvágós könyv nem másról szól, mint a boncolásról, pontosabban fogalmazva egy test felboncolásának folyamatáról. Vagyis mégsem egészen, ugyanis emellett rengeteg egyéb dologról, amik csak úgy pusztán az író eszébe jutottak közben. Régi sztorik, érdekességek a világ minden tájáról…

Engem személy szerint nagyon megfogott az író stílusa, ahogy a legundorítóbb boncolási technikákról átvezeti a témát egy régi sztorivá, ahogy mindig mindenről eszébe jut valami érdekesség. S külön kiemelném a fantasztikus illusztrációkat, amiket Nemes Anita készített.

Ha elolvasod a Scolar könyvkiadó könyvét megtudhatsz belőle rengeteg dolgot a testedről, talán többet, mint szeretnél; olvashatsz érdekes, néha undorító, esetleg vicces sztorit; és nem mellesleg megtudhatod miért döntött az egykori kórboncnok a szakmaváltás mellett.

A könyvet csak erős idegzetűeknek és az idősebb olvasóknak (16+) ajánlanám!

 

A olvasás élményét a Scolar kiadó támogatásának köszönhetjük.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved