Fortnite – a homályból az egekbe törő videojáték


T.Thomas (20éves) - 3 éve

2018-at írunk és lefogadom, hogy az emberiség nagy része hallotta már ezt a szót. Nos, igen az Epic Games által piacra dobott játék a kategóriájának egyik nagyágyúja lett.

A gamer trendeket követők tudják, hogy 2017 a Battle Royale, azon belül is a Player Unknows Battleground éve volt.  A Battle Royale mód egy online küzdő felület, ahol a játékosok ügyességüket és taktikusságukat kihasználva harcolhatnak egymás ellen úgy, hogy a végén csak egy játékos győzhet. Amikor a játékmód megjelent a gamer közösség nagyon pozitívan fogadta, nagyjából minden streamer játszott abban az időben a PUBG-vel. De a nagy hype-ot követően az emberek szeme észrevette a játék hibáit és sok-sok negatív vélemény érkezett. Ezt az időszakot kihasználva nagyjából tavaly október körül tört a magasba a Fortnite.

Mivel a PUBG az Epic Games által készített Unreal Engine 4 grafikus motort használja a Fortnite tematikája hasonlít hozzá. Viszont van jó pár különbség a két játék között. Először is, ami nagy újítás volt az maga a csatatér. A Fortnite a játékosok elé tesz egy kellően nagy és színes szigetet viszont a harcok során nemcsak a szigeten lévő fix objektumokat lehet fedezékként használni, ugyanis a játékos képes építeni magának különböző elemeket (ilyen például a lépcső, a fal vagy akár a padlóelem). Ez az egész azt eredményezi, hogy a játék nem csupán egy lövölde, hanem ügyességet és kreativitást is igényel a játékosoktól.

Lövölde – nos igen, a játék alapeleme az, hogy adott fegyverekkel lelőjük egymást, ez kicsit talán agresszív képet fest, viszont ha játszunk a játékkal észrevehetjük, hogy az egész olyan meseszerű, és még vért sem tartalmaz. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor régen a kalózos mesékben ledurrogtatták egymást a harcoló felek. A játék nem is próbálja realisztikussá tenni a játékmenetet, egyedi rajzolt grafika tárul elénk.

A másik nagy pozitív tényező, amely a játékosokat elcsábítja az, hogy a játék Free to Play, vagyis teljesen ingyenes. Persze valamiből fent kell magát tartani a cégnek. Emiatt van a játékban a Battle Pass rendszer, amely a játékosok számára különböző új kinézetet és egyéb dolgokat ad pénz fejében.

Sok más hasonló ingyenes játékkal szemben, ezek a pénzért szerezhető kiegészítők semmilyen előnyt nem nyújtanak a harcban. Ugyan olyan jó játékos lehetsz plusz skinek nélkül, mint azokkal.

Észrevehető, hogy az Epic Games szívén viseli a játék sorsát, hiszen különböző tartalmakkal bővül folyamatosan. A fejlesztői gárda elég sok időt tölt a játékosok véleményének elemzésével, innen értesülnek a felmerülő hibákról is.

Hibák – nincs olyan, hogy tökéletes játék. Ez a Fortnite esetében is így van, általában egy hibajavításra két másik hiba jut. A fejlesztőknek meggyűlik a baja azzal is, hogy majdnem az összes létező platformon futtatható a játék (köztük a PS4, Xbox, PC, vagy épp a Nintendo). A másik fontos dolog, amin dolgozniuk kell az, hogy olyan számítógépeken is fusson, akik tényleg a minimum gépigénnyel mozognak egy szinten. Ezek a nagy elvárások elég sok hibát és bugot eredményeznek, de nem hanyagolják el és folyamatos a javítás.

 

Összességében a Fortnite egy univerzális játék minden korosztály számára. Minden stílusú gamer meglelheti benne a szórakozást és a kikapcsolódást. Mint minden játék esetében ezt sem szabad a végletekig játszani, oda kell figyelnünk, hogy ne alakuljon ki függőség, a röpke 1,5-2 óra is épp elég arra, hogy élvezzük a játékot.

A következő cikkünkben megismerkedhetsz KriszhAdvice-al, a magyar Fortnite közösség egyik leghíresebb streamerével. Addig is mindenkinek jó játékot kívánok!

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Kép: epic games

2017 Kidsnews | All rights reserved