Hennával testfestés lépésről lépésre


Miu (15éves) - 3 éve

Biztosan láttál már minimum egy képet vagy videót, amelyben hennafestést készítenek mondjuk a kézfejre. És biztosan el is kezdtél gondolkodni rajta, hogy hogyan szerezhetnél te is egy ilyen “tetoválást”, ami rajtad marad majdhogynem 1 hónapig, vagy tovább. Az indiai növény, amiből készül a hennapaszta, nemcsak egészséges, de szép is! De mit is kell tenned, hogy szerezz egy hennafestést? Erre két opció van: csináltatsz, vagy csinálsz! Ha csinálsz, vagy az egyik barátnőddel csináltatsz, ezek a lépések:

 

1.

A henna beszerzése

Kezdőknek azt ajánlom, hogy a kész henna készítményt vásárolják meg, mivel nehézkes eltalálni a tökéletes mértékeket a henna hennaporból való bekeverésénél, és ráadásul – ha elrontod, akkor valószínűleg – nem lesz jó színe a bőrödön. Az elkészített hennapasztát lezárt tölcsérben adják el, 1000-2000 forintért meg is tudod venni majdnem mindegyik indiai boltban.

2.

Mire figyeljünk a henna megvásárlásakor?

Igen, ez is egy fontos dolog hiszen lehet kapni úgynevezett “fekete hennát”, amit TILOS megvenni. Azt bizony elég nehéz megállapítani, hogy melyik fekete, melyik nem! A legegyszerűbb, hogyha elolvassuk az összetevőket a tubus hátulján, és ha szerepel közöttük az indigó, vagy a PPD (phenylenediamine), akkor azt ne vegyük meg, mivel nagy esély van rá hogy allergiás reakciót vált ki, ami viszketést, égő érzést, és égési sérüléshez hasonló sebet eredményez, ami nem egy kellemes dolog.

3.

A henna festés elkészítése

Ha elég jó a kézügyességed, akkor magadnak is simán meg tudod csinálni a hennát, de jó hogyha előtte kísérletezel kicsit egy papíron, hogy megtapasztald milyen is tubussal festeni. A hennát csak szimplán a bőrödre kell nyomni, kb. 1 milliméteres csíkot képezve.

A hennázás előtt jó, hogyha az adott területet leszőrteleníted, mivel nagyon fájdalmas dolog ám, amikor a száraz hennát lekaparod, ami beleragadt a szőrzetedbe.

4.

Hogyha kész van a festés

Hogyha kész vagy, akkor minimum 5-6 órára hagyd rajta a pasztát a bőrödön (tipp: rakhatsz a már megszáradt hennára citromlevet, hogy jobban fogjon.), én általában éjszakára is rajta hagyom a száraz pasztát, így 90% az esély rá hogy szépen befogja! Hogyha megvan az 5-6 óra – vagy akár az éjszaka –, akkor egyszerűen csak lekaparod a hennát, és kész is van!

Légy büszke rá, viseld örömmel!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved