Hibrid farkas, az meg mi a fene?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Egyre divatosabb az állattartók körében a kutya-farkas hibridek tenyésztése és beszerzése. Ezek az állatok voltaképpen a kutya és a farkas keveredésének eredményei, amelyek gyakorta jönnek létre természetes úton is, olyan helyeken, ahol egyszerre van jelen a farkas és a kutya populáció is. A keverékek egyébként igazi túlélők és mivel kevésbé félénkek, mint maguk a farkasok fokozottan veszélyesek is az emberre nézve.

Ma már azonban nem csak kereskedelmi hanem katonai célból is tenyésztenek keverékeket.

Oroszország például a millennium évében jelentette be, hogy egy meglepően barátságos, az emberek közelségét is jól bíró Kaszpi farkas minden külső beavatkozás nélkül választotta párjának a kutyát. Igen szapora egyedek lévén szerelmük gyümölcseként körülbelül 40 hibridfarkas született az együtt töltött közel 10 év alatt és ezeket az orosz hadsereg katonai célokra kiképezte.

A Volkoszobiknek elnevezett fajtát a köznyelvben szuperkutyának vagy terminátor kutyának is hívják, kiemelkedő képességei miatt. A kutyáénál hatszor jobb szaglással rendelkező hibrideknek nem okoz gondot robbanóanyag, a kábítószer felkutatása és nyilvánvalóan jobbak a nyomkövetésben is. Farkas anyjuktól örökölten pedig erősebb harapással és sokkal nagyobb állóképességgel rendelkeznek, mint a feladatra korábban alkalmazott kutyák.

Már az Egyesült Államokban is körülbelül 300 ezer hibrid farkasra tehető az állomány és úgy tűnik már Németországban is megjelentek példányok. A szakértők azonban mindenkit óva intenek az ilyen kevert állatok tartásától mivel viselkedésük kiszámíthatatlan és könnyen nézhetik zsákmánynak például a gyerekeket.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

greeninfo.hu 24.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved