Hogyan legyél sikeres, három, öt, vagy éppen ki tudja hány lépésben?!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Mindenki sikeres akar lenni, de hogy pontosan mi a siker, mi számít sikeresnek az már nem olyan egyértelmű. Általánosságban elmondható, hogy szeretnénk környezetünk értékelt, megbecsült, sőt tiszteletreméltó tagjai lenni, hiszen ki ne élvezné, ha elismerik érdemeit.

Az, hogy éppen a nagyi a kitűnő bizonyítványoddal fényez a szomszédok előtt, vagy valamelyik ismert magazin számol be rólad, mint a jövő megmentő zsenijéről lehet már nem is számít, hiszen ez már az egy másik témakör az ambíció kérdése.  A lényeg ugyanis odabent van, hogy te úgy érezd az, amit tettél az részedről egy „komoly eredmény”.

Egyébként a siker igényére, illetve ennek örökös hajszólására ma már egy egész iparág épül óriási üzleteket alapozva rá.

Ha most beütöd a keresőbe a „sikert” máris ömlenek rád a tanácsok, hogy hogyan lehetsz sikeres három, öt és még ki tudja hány lépésben. De ha betartod az instrukciókat, amiket olvastál tényleg sikeres leszel, vagy voltaképpen a szerző válik azzá úgy, hogy sokan olvassák el írását?

Amikor a cikk írója felszólít, hogy „Higgy magadban!” te egyből hinni fogsz, vagy elgondolkodsz azon, hogy vajon honnan tudhatná a szerző, hogy te magad milyen képességekkel rendelkezel és éppen milyen célt tűztél ki magad elé? Esetleg arra alapoz, hogy ha olvasod az írását akkor nyilvánvalóan azt gondolod nem vagy az?

Esetleg, ha valóban úgy is érzed, hogy a sikereid felé vezető út első lépésénél sem tartasz, egy ismeretlen szerző néhány általános érvényű tanácsától hirtelen üstökösként száguldasz?

Gyakran hangzik el „aki korán kell aranyat lel”. Ennek igazolására a minap olvastam egy cikket, ami szerint, aki korán kel az egyértelműen sikeres lesz. A szerző számos profitábilis piacon jól szereplő cég vezetőjének említése mellett olyan híres koránkelőkről is megemlékezik, mint Charles Darwin, Obama vagy éppen Churchill.

Ha ez tényleg igaz, akkor az elgondolkodtató, miképpen alakult volna a történelem, ha például Churchill vagy az egykori amerikai elnök esetleg 9:30-kor kel és miféle tudományos torzóvá lett volna az evolúcióelmélet ha névadója két órával tovább alszik?

A viccet félretéve, úgy tűnik az ember a sikereihez tapasztalások alapján jut, olyankor amikor lehetősége van új helyzetekben kipróbálnia magát. Ez akkor működik jól, ha először kisebb aztán egyre nagyobb feladatokat vállalunk és az kisebb akadályokat elhárítva lépünk újabb és újabb szintre.

Mások tapasztalatait meghallgatni fontos és jó, ha nyitott vagy rá, hiszen életútjuk biztosan segít majd számodra is tisztán látni de azt tudomásul kell venni, hogy az álmaidat és elképzeléseidet csak te magad valósíthatod meg, és csak azon az úton, ami számodra is bejárható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved