Honnan jön ez a sok időutazó?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az elmúlt időszakban számtalan olyan hír és videó kerített be bennünket, amelyekben állítólagos időutazók csepegtetnek sokszor a mai embernek is teljesen evidens információmorzsákat a jövőnkről.

A napokban már az is kiderült, hogy egyikük, a globális felmelegedés veszélyeit tálaló, az elmondása szerint 6491-ből érkezett James Oliver még a hazugságvizsgáló teszten is átment, így sokan azt mondják megkérdőjelezhetetlen az időutazóink története.

Na, de mint a Marsra induló tininél, akkor kezdjük az elején.

Az időutazás az a tudományos elmélet, amely szerint nem csak térben, de az időben is lehetséges utazni. Bár több modern tudományos kutatás szerint is az időutazás bizonyos feltételek teljesülése mellett igenis lehetséges, mégis az átgondolása számos feldolgozhatatlan logikai paradoxonokhoz vezet.

Az időparadoxon lényege például, hogy a múltba tévedő időutazó megjelenése miatt olyan „be nem tervezett” változások történnek az adott korban, amely miatt az ismert jelen már egészen egyszerűen nem jöhetne létre.  Ennek a leggyakrabban felhozott példája az, amikor valaki visszamegy a múltba, és ott valamilyen tevékenységgel – közvetve, vagy közvetlenül, akarva vagy akaratlanul – azt idézi elő, hogy ő maga később meg sem tud születni. Mivel meg sem születik, ezért nyilvánvalóan nem tud visszamenni a múltba sem.

Az időutazás lehetőségét egyébként már számtalan film és könyv is feldolgozta, többek között a Magyarországon Végső Visszaszámlálás címmel bemutatott mozifilm is. A történetben az Egyesült Államok akkor szinte vadonatúj, modern repülőgéphordozója, az USS Nimitz egy elektronikus vihar miatt visszautazik a Pearl Harbor elleni japán támadást megelőző napra, lehetőséget kapva, hogy a múltban védje meg hazáját.

Bár már mindenki várja a japán Zérók és az akkoriban ultramodern F-14 esek összecsapását a fent taglalt paradoxonok miatt, a történelmet nyilvánvalóan teljes mértékben átírni képes összecsapás végül elmarad.

De akkor utazzunk egy kicsit előre a napjainkba. Itt van pár ember – olyanok, mint mi magunk –, akik azt állítják, hogy ők a távoli jövőből érkeztek, majd valahogy itt ragadtak és most már kénytelenek velünk együtt élni. Egy közös bennük az, hogy kivétel nélkül rossz híreket hoznak.

A mi időnkből való Alexander Smith elmondása szerint még 1981-ben egy titkos CIA-projekt részeseként utazott előre az időben egészen 2118-ba, és ezt, mint mondja bizonyítani is tudja. A furcsa kinézetű fickó sztorija felkerült az internetre és közel 8 millióan látták a YouTube-on ahogy a globális felmelegedésről és a tengerszint emelkedésről beszél.

A nézőszámok alapján úgy tűnik, hogy a történet elég meggyőző, valószínűleg sokan hinni kezdtek, annak ellenére, hogy ezek a jövőnket érintő, egyébként valós problémák már az általános iskolások számára is ismertek. A videó készítői egyébként mindössze egyetlen dologról felejtkeztek meg, hogy a „döbbenetes fényképeket” bemutató, meggyötőrt időutazó néhány hónappal korábban már feltűnt egy teljesen másik témában egy UFO sztoriban is.

Aztán persze itt van a korábban említett, szintén a globális felmelegedés tényét közreadó, tucatnevű, eltakart arcú James Oliver, aki az elmondása szerint időutazóként egészen pontosan 6491-ből érkezett és még a hazugságvizsgáló teszten is átment.

A videóban elhangzik az is, hogy a jövőben a világnak egységes kormánya lesz, de ennek ellenére az országok saját egyéni kormányzattal és vezetőkkel is rendelkeznek, az emberek pedig egy mesterséges intelligenciával felszerelt eszközzel társalognak egymással. Bár valószínűleg már mindenki hallott már az ENSZ-ről, a Siri-ről és a Google asszisztensről mégis sokak dőltek be ennek az újabb történetnek.

Felmerül a kérdés azonban, hogy amennyiben ez az ember valóban a távoli jövőből érkezett, hogyan lehetséges, hogy egyik nagyhatalom kormányzati szervei sem kíváncsiak rá, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan sehonnan máshonnan sem beszerezhető, az emberi létet és szinte az egész világegyetemet érintő információk vannak a birtokában? Hogyan lehetséges, hogy ezekből az információkból nem próbál meg hasznot húzni, meggazdagodni világhatalomra szert tenni?

 

És végezetül, hogyan lehetséges, hogy a bolygó legnagyobb tudását képviselő személy igazát egy 100 dolláros kacattal, egy otthonra szánt játékkal vizsgálják meg a szakemberek?

Légy te is gondolkodó tizenéves és olvass, kövess minket az oldalunkon, valamint a legnagyobb közösségi hálózatokon is, hogy TE SE ÜLJ FEL AZ ÁLHÍREKNEK!

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on isForrás:

rejtelyekszigete.com, isitparanormal.blogspot.com, news.com.au

2017 Kidsnews | All rights reserved