Összefogott a város a tinédzserért!


kidsnews (127éves) - 3 éve

„Nem, nem fogunk odamenni és bezárni, mint egy engedély nélküli boltot. Inkább segíthetünk neki abban, hogy megkapja az engedélyt és segítsünk neki üzletemberré válni.” – mondta egy interjúban Daniel Huff Minneapolis közegészségügyi igazgatója, így ő lett heti menő arcunk. De lássuk, hogy miről is szólt ez a történet.

Jaequan Faulkner egy szerény életkörülmények között élő, tizenhároméves amerikai tinédzser úgy gondolta, hogy kezébe veszi a saját sorsát, és elkezdett az iskolaszünetben nagybátyja régi felszerelésével hot-dogot árulni az otthona közelében.

Ebben egyébként nem is volt semmi meglepő, hiszen arrafelé nem ritkák az utcai standok, 2016 óta most előszőr azonban mégis a figyelem középpontjába került mivel egy szemfüles „jóakaró” feljelentette az Észak-Minneapolis-i hatóságoknál.

Amikor az közegészségügyieknek kitisztult a kép mégis egészen máshogy reagáltak, mint azt feljelentő elképzelte. Ahelyett ugyanis, hogy bezárhatták volna az ifjú vállalkozó engedély nélküli standját segítettek neki beszerezni az összes engedélyt, valamint ellátták az előírásoknak megfelelő hőmérővel és kézmosóval is. Az engedélyek költségeit a nem mellékesen a helyi rendőrőrs állománya dobta össze.

Ennyi azonban nem volt elég a felvillanyozott köztisztviselőknek. Még egy helyi vállalkozókat segítő nonprofit szervezettel is felvették a kapcsolatot, hogy további támogatást lobbizzanak ki az élelmes kiskereskedőnek és rendbe tegyek a vállalkozást adójogi oldalról is. A korábban a pénztelenség motiválta illegális boltból így lett törvényes, minden előírásnak megfelelő valódi hot-dog stand és egy támogató facebook oldal is.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved