Igazi győztesnek lenni.


Kermit (17éves) - 3 éve

Júliusi havi témánk a siker, a sikeresség, amely során arra keressük a választ, hogy kinek pontosan mit jelent ez a szó és hogy miképpen lehetne a lehető legjobban definiálni.

Június 30-án a Ferencvárosi Torna Clubban azt gondolom én igazán sikeres emberekkel találkoztam, de talán kezdjük az elején.

A világ dolgain elmélkedő tizenévesek úgy tűnik egyre jobban felismerik, hogy a társadalmi felelősségvállalás intézménye lehet az egyik olyan összetevő, ami nem csak, hogy elviselhetőbbé, hanem egyenesen jobbá teheti a világunkat. Talán egyszer már a közeli jövőben teljesen természetes lesz az, hogy mindennapi életünk és feladataink mellett önkéntesként tevékenykedünk olyan hátrányos helyzetű fiatalokat segítve, akik állapotuk ellenére a sport és az élet szeretetét tűzik zászlajukra.

A Ferencvárosi Torna Club Népligeti Sportcentrumában látogatásunkkor 6 és 16 év közötti daganatos betegségükön felülkerekedő fiatalok mérhették össze tudásukat különböző sportágakban, mint például asztaliteniszben, sakkban, fociban futásban és úszásban. A korosztály sajátosságát figyelembe véve nem volt meglepő az sem, hogy a tornán helyet kapott az e-sport is.

A rendezvényen több valódi sportlegenda részt vett támogatva a fiatalokat. Találkoztunk Galambos Tibor atlétával és itt volt Hardi Richárd jégkorongozó is akinek elhíresült mondatából már tudjuk személyesen is érintett a témában.

A hiánypótló rendezvény ötlete és legnagyobb hazai sportklub hozzáállása igencsak szívmelengető volt, így reméljük a jó példa ezúttal is ragadós lesz.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Képek: FTC

2017 Kidsnews | All rights reserved