A legnagyobb Titanic modell legóból.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Egy izlandi 16 éves, autista srác 700 munkaórával, 56000 darabból építette meg a világ legnagyobb, 8 méter hosszú és 1.5 méter magas Titanic modelljét, ami olyan jól sikerült, hogy kiállították az Egyesült Államokban, a Tennessee-ben lévő Titanic Múzeumban.

Brynjar már ötéves kora óta aktívan legózik és még tízéves sem volt, amikor már gyakorlatilag mindent tudott az „álmok hajójáról” a jéghegynek ütközött, majd elsüllyedt Titanicról.

A hatalmas replika megépítését egyébként egy Legolandi látogatás után határozta el és a megvalósításában mérnök nagyapja is sokat segített, például az eredeti tervrajzok beszerzésével, méretarányos kicsinyítésével, illetve az anyagszükséglet kiszámolásával. Mivel azonban az alapanyag még Izlandon sem számít olcsónak Brynjar az építőkockák beszerzését jellemzően adományokból volt kénytelen megoldani.

A projekt során azonban nem csak a tragikus sorsú egykori luxushajó modellje fejlődött napról napra. Brynjar azt mondja korábban beilleszkedési nehézségei voltak, nehezen kommunikált, leginkább boldogtalan volt és magányos. A megvalósított álma, a Titanic azonban mindent megváltoztatott, ma már utazgat interjúkat ad és rengeteg új emberrel találkozik.

„Az autizmus nem kell, hogy ijesztő legyen, hiszen a tudósok és a nemzetközi politikusok között is többen rendelkeznek autizmussal. Fontos azonban, hogy ezek az emberek megértést és támogatást kapjanak. – mondta Brynjar nagyapja a CNN-nek adott interjúban.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 Forrás:

edition.cnn.com

Iceland Monitor – Mbl.is

2017 Kidsnews | All rights reserved