Sikeres randi aranyszabályok


kidsnews (127éves) - 3 éve

Legtöbben néhány társadalmi viselkedési szabályra hajlamosak vagyunk valamiféle elavult maradi dogmaként tekinteni, aminek rövid időn belül leáldozik akárcsak egykoron a dinoszauruszoknak. Persze sok mindent le lehet rövidíteni a Tinderrel, de aztán a sok balra és jobbra húzogatás után ott kell állnod személyesen és képviselned kell hitelesen önmagadat. Ilyenkor azért jól jön néhány elavultnak titulált szófordulat vagy technika, amelyek mintegy sorvezetőkét segíthetik a sikeres randevút. Összeszedtünk pár ilyen aranyszabályt, amit érdemes megfontolni.

1. Ne késs!

Sokan mondják, hogy a csajoknak „illik” késni a randevúról, de bizton állítjuk ez egy bullshit! Egyrészt senki nem élhet vissza a másik idejével, másrészt a késéssel nem csak tiszteletlen vagy de még azt is villámgyorsan bemutatod, hogy teljesen érdektelen számodra a másik.

Ennek a korábban igen népszerű, teljesen elhibázott randitechnikának az alapgondolata feltehetően az volt, hogy a lányok így kevésbé mutatják ki vonzalmunkat, ami a hosszútávú siker garanciája lehet. A tapasztalatok ezzel szemben azt mutatják, hogy a „jégkirálynő effektek” jelentősen rontják a kapcsolatok kialakulásának és fennmaradásának esélyét is.

Egyik félnek sem érdemes tehát késni a találkozóról, ha azonban mégis néhány percnyi csúszásban vagy írj rá a partneredre, vagy valahogyan jelezd neki ezt.

 

2. Soha ne szóld le vagy nevesd ki a szervezést, vagy helyszínt.

Ha már valamelyiketek vette a fáradságot és megszervezete a randevút, kiválasztotta a helyszínt és a programot akkor azt illik respektálni. Lehet, hogy nem volt tökéletes választás, de ugyebár azért randiztok, hogy megismerjétek egymást, tehát nem feltétlenül kell tudnia azt, hogy számodra mi lenne a tökéletes.

Szóval, ha nem tetszett a helyszín vállald magadra a következő randi megszervezést, sőt nyugodtan kérd ki a véleményét az elképzelésedről.

3. Természetesen jelenj meg.

Igen mindannyian tetszeni akarunk, és ebből adódóan hajlamosak vagyunk „kicsit” túllőni a célon.

Egyrészt a randevúra való felkészülést leginkább a helyszín határozza meg és nem a #mindenlébenkanál, #énmindenhezértek típusú ismerősök tanácsai. Gondolj bele, milyen állati hülyén fogsz mutatni a kertmoziban egy mélyen dekoltált semmiben, a vacogó fogsoroddal szinte a fagyhalál szélén, vagy egy gigantikus válltöméssel felturbózott, az izzadságoddal átitatott zakódban egy szaunába is beillő, szűk szórakozóhelyen.

Egyszóval érdemes a nagy gonddal kiválasztott programot, a helyszín adottságait és a várható időjárást is figyelembe venni az előkészületek során. Ne feledd, ha már randizik veled, biztosan rád kíváncsi és nem a hozzád közel állok által alkotott teremtményre.

4. Ne ölj meg senkit az illatfelhővel magad körül!

A higiénia nagyon fontos, legyél tiszta és ápolt ez nem is lehet kérdés, de ebben a témakörben is lehet nagyot hibázni. Ha a nyílt utcán az elhaladásod követő 15- 20 percben a természet teljes faunáját elnyomva a te parfümöd uralkodik, akkor az például már kifejezetten ebbe a témakörbe tartozik. Ne feledd elbűvölő akarsz lenni és nem kábító.

5. Légy jó partner!

Egy első randi és az ezzel járó feszengő, kényelmetlen helyzet nem csak neked szokatlan, hanem a társadnak is és az ilyen helyzetekben az ember gyermeke hajlamos a létező leghülyébb szituációkba keveredni, ami nem kevés francia vígjátéknak adott már ihletet.

 

De ha éppen nem szorult be a kölcsönkapott cipő sarka valahova, vagy nem rohantál neki arccal egy hirdetőoszlopnak, akkor is tudsz béna helyzetekbe keveredi.

Az egyik legáltalánosabb, hogy rengeteget beszélünk magunkról és mindeközben elfeledkezünk kérdezni kizárva a másik megismerésének lehetőségét.

Persze ennek az ellenkezője is elképzelhető, amikor összevont szemöldökű, CIA ügynököt megszégyenítő vallatótisztként csak kérdezünk és kérdezünk, de a nekünk címzett érdeklődésre már csak odavetett félszavakkal válaszolgatunk. Jegyezd meg egy jó randipartner kedves, türelmes és valódi érdeklődéssel kommunikál, ami persze nem jelenti azt, hogy azonnal minden infót megosztasz magadról vagy a környezetedről. Egyszerűen beszélgess bármiről és ha közben felötlik benned egy odavágó kérdés tedd fel nyugodtan, hiszen az első randevú csak a kezdet és remélhetőleg számtalan alkalom lesz még a másikat egyre jobban megismerni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved