A sikeresek útja is kudarcokkal van kikövezve.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Talán nehéz elhinni, de a legtöbb sikeres ember mögött bizony óriási kudarcok vannak, a legtöbbjüket a szánalmas megvetés, az elutasítás és a gúny kísérte rögös útján.  A sikerhez vezető út végén azonban már mind azt vallják, hogy pontosan ezek a kudarcok voltak azok, amelyek megtanították őket arra, hogy hogyan lendüljenek tovább bízva önmagukban.

Legtöbben persze félünk a kudarctól, mert mindannyian szeretnénk tökéletesnek tűnni éppen ezért amikor balsiker ér bennünket szembesülünk a saját hibáinkkal.  Miközben a saját szégyenérzetünkkel küzdünk, voltaképpen arra sarkaljuk önmagunkat, hogy valami újabb és minden eddiginél jobb dologgal álljunk elő. Így válik a kudarc a siker előszobájává.

Éppen ezért felesleges szorongani azon, ha valami nem sikerül, hiszen miközben magunkat emésztjük pontosan attól a lehetőségtől fosztjuk meg magunkat, ami a legjobb a kudarcban, magától a kreativitástól.

Mai cikkünkben bemutatjuk néhány befutott embertársunkat, akik kudarcokkal a hatuk mögött váltak igazán sikeressé.

A kis Albert Einstein állítólag 4 évesen tanult csak meg beszélni, és bár valójában nem bukott meg az iskolában matematikából, de ennek ellenére tanárai nagyon lassúnak találták őt, később pedig a svájci Politechnikai Intézetbe felvételizett, amely olyan rosszul sikerült, hogy egészen egyszerűen nem jutott be oda.

Steven Spielberget háromszor is elutasítottak a színművészeti egyetemen, amelyet egyébként a sikeres negyedik próbálkozás után másodévesen már ott is hagyott, hogy aztán később ő legyen az iskola díszdoktora. Aztán persze 32 évvel később újra az iskolapadba ült, de csak azért, mert nem akart hiteltelenné válni a gyermekei előtt, amikor arról beszél, hogy mennyire fontos a továbbtanulás.

A munkanélküli JK Rowling a kudarcba fulladt házasságát követően, az új élet reményében Edinburghba költözött és egy egerekkel teli lakásban élt. Miközben egy közeli kávézóban üldögélt naphosszat, hogy ne fagyjon meg a fűtetlen lakásban, az álláshirdetések megtekintése mellett maradt ideje a gyerekének mesét írni. Ezt a mesét később a világ Harry Potter a bölcsek köve néven ismerte meg annak ellenére, hogy nyomtatását megelőzően 12 kiadó is elutasította a szerzőt, mert szerintük a varázslás nem egy túl népszerű téma.

Soichiro Hondát a mérnököt elutasították a Toyota Motor Corporation-nél, mert tudása nem felelt meg számukra. Ezután persze hosszan keresett magának állást, majd jobb ötlet híján saját robogókat kezdett építeni és később ismerősei buzdítására megalapította saját cégét, a ma már mindenki által ismert Honda Motor Corporation-t.

 

 

Szóval hibázásra fel, mert soha nem szabad feladni, csak így lehetsz igazán sikeres.

 

Ha pedig tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved