Stresszoldó Börtönhotel.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Miután fél éven keresztül heti több mint 100 órát töltött a munkával egy Dél-Koreai ügyvéd a nyugalmat és a csendet keresve elkezdett azon morfondírozni, hogy milyen lehet egy börtöncellában ébredni, ahol van ideje és módja kizárólag a saját gondolataival foglalkozni.

“Nem tudtam, hogyan tudnám abbahagyni a munkát és úgy éreztem, mintha az összes erőm elszállt volna, és nagyon úgy tűnt egyszerűen nem tudom irányítani a saját életemet.” – mondta el Kwon Yong-suk egy interjúban.

Mivel a Koreai-félsziget déli oldalán egy valódi büntetésvégrehajtási intézménybe nem lehet csak úgy bekerülni, Kwon Yong-suk 2002-ben elkezdte egy olyan projekt megvalósítását, ahol börtönszerű és persze teljesen ingermentes visszavonulást kínál olyan emberek, akik, ha időlegesen is, de kívánják a békét és a magányt.

Ma már a 19 millió dollárból felhúzott, 2013-ban megnyílt hotel több napos pihenési lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnék a külvilág zaját, a munkahelyi stresszt, a telefonjukat, az e-mailjeiket és magát a külvilág zaját is egy kicsit hátrahagyni. A Prison Inside Me 200 dollár alatt kínál két éjszakás tartózkodást és a csoportos foglalkozásokat is magában foglaló csomagot. A belső béke megtalálását egy katolikus pap is segíti és az bezártság sem teljes, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján napi egyszeri lehetőséget is kínálnak vendégeiknek az okostelefonok ellenőrzésére.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Wall Street Journal

bbc.com

odditycentral.com

 

2017 Kidsnews | All rights reserved