A világ leggyorsabb biciklise


kidsnews (127éves) - 3 éve

Számtalan módon próbálták már megszerezni kísérletező kedvű sportolók és mérnökök a világ leggyorsabb biciklijének és biciklisének járó elismerést. A feladat egyébként nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik és a levegő ellenállásának leküzdése miatt sokszor születnek egészen nem kerékpár formájú szerkezetek.

Bár kétségtelen, hogy a szupervonatokra vagy űrhajókra hasonlító, elnevezésüket leginkább a jogi kiskapukra alapozó szerkezetekkel könnyebb a nagy sebesség elérése mégis sokan vannak, akik az egészen hagyományos verziókkal próbálják meg a korábbi rekordok megdöntését.

Ebben a kategóriában egyébként Fred Rompelberg, holland kerékpáros stabilan őrzi a helyét már 1995 októbere óta, amikor egy speciális autó mögött biciklijén tekerve elérte a 268 km/órás sebességet.

Az 1945-ben született, 11 világrekordot beállító kerékpáros jelenleg Mallorca szigetén él családjával és nem meglepő módon kerékpárokkal foglalkozó vállalkozást vezet.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 Forrás:

www.guinnessworldrecords.com,  fredrompelberg.com

2017 Kidsnews | All rights reserved