A zenének köszönhetően egyre népszerűbb a koreai nyelv.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A koreai nyelv népszerűsége nagyon dinamikusan növekszik a világban, amely leginkább az ország popsztárjainak köszönhető, hiszen egyre többen igyekeznek megtanulni az olyan dalok szövegét, mint például a közel milliárdnyi megtekintéssel rendelkező Gangnam Style, mondják a szakemberek.

A nyelvtanárok és nyelvészek szervezete, a Modern Language Association felmérése szerint a koreai nyelv már annyira népszerű az Amerikai Egyesült Államokban, hogy az egyetemeken 2013 és 2016 között közel 14% -kal emelkedett a nyelvet elsajátítók száma az oktatás keretein belül, így jelenleg 14 000 diák tanulja azt.

A hirtelen népszerűség leginkább a YouTube-nak és a tartalommegosztásnak köszönhető mondják. A dél-koreai pop előadók egyébként már annyira népszerűek a világban, hogy például egy Algériában készült felmérés szerint az emberek már a mindennapi életben is rendszeresen használják a dalokból megismert szavakat.

A jelenségre természetesen már a dél-koreai kormány is felfigyelt és igyekeznek népszerűsíteni hazájukat például a nyelvtanfolyamok finanszírozásával és a nyelviskolák támogatásával.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

BBC

2017 Kidsnews | All rights reserved