A 10 leggyakoribb kérdés a szexről


kidsnews (127éves) - 3 éve

Legtöbben nem szívesen kérdezzük meg otthon a szülőket szexuális témában, mert senkinek nincs kedve apa megszépült emlékeit hallgatni, vagy éppen a kezdeti hallgatást megtörő összefüggéstelen információmorzsák között keresgélni. Mind unjuk már „a maci nem megy a málnásba” és a „hogyan száll a méhecske a bibére” kezdetű frázisokat. Most megnéztük a 10 leggyakoribb félelmet és kételyt a szex-el kapcsolatban és megkerestük rá a válaszokat is.

1,

Fájni fog?

Ez a kérdés inkább a lányoknál merül fel, és a válasz az, hogy ha fáj álljatok meg. Ugyanis NEM KELL, HOGY FÁJON. A fájdalom az idegesség, a nem megfelelő izgalmi állapot jele, ami egész pontosan azt jelenti, hogy nem vagy eléggé ellazulva. Ilyenkor érdemes kicsit visszalépni a folyamatban és petting, azaz az előjátékra koncentrálni.

2,

Mi az ideális kor?

A magyarországi jogszabályi környezetre tekintettel 14 év a minimum korhatár. Ezen felül azt kell mondani, hogy nincs ideális kor a szexuális élet megkezdésére és csak és kizárólag az intim kapcsolatban résztvevőktől függ mikor teszitek meg.

3,

Mit lehet várni az első alkalomtól?

Dióhájban azt mondanám, hogy örömöt. De a valóság az, hogy legtöbben csalódással távoznak első együttlétükről. Ennek több oka is van. Az első általában a túlzott elvárás, főként a mostani felnőttfilmeken nevelkedő generáció számára jelent problémát. A valóság ugyanis egészen más, sokkal emberibb, érzésekkel és illatokkal és néha bénázásokkal tarkítva. Arra viszont nem érdemes rágörcsölni ki mennyire béna, ha éppen leestek az ágyról vagy ha éppen beszorult a hajad alád, hiszen az ilyen esetek megtörténnek még a tapasztalt szeretőkkel is, csak ők már nem tulajdonítanak neki jelentőséget.

A második probléma pedig általában az, hogy nem vagyunk képesek magunkat elengedni közben, mert azon kattogunk, hogy „jaj mindjárt megtörténik”.

4,

Mi a legjobb póz?

Az a legideálisabb póz, ami mindkettőtök számára a legkényelmesebb éppen akkor és ott. Szeretkezni számtalan pózban lehet, de minden partnerrel, minden életszakaszban ez mást és mást jelent. Azt mondanám, érdemes kísérletezni mindig figyelve a partneredre is.

5,

Hol?

A legalkalmasabbak a privát helyek, ahol lehet tudni, hogy nem zavarnak meg. Az, hogy ez éppen egy lakás vagy hotelszoba az mindegy.

6,

Mi van, ha a férfi ívott előtte?

Az alkohol nemcsak a gátlásokat oldja, de az ingereket is tompítja. Ennyi.

7,

Csak nekem az első alkalom?

Meglepő, de mindenkinek van egy első alkalom, pontosan ezért nem kellene, hogy ez bármilyen szégyent vagy félelmet keltsen benned. A lényeg, hogy figyeljetek egymásra és te is merd megmutatni vagy akár megmondani, hogy amit tapasztalsz az milyen érzéseket vált ki belőled.

8,

Lehetek-e terhes az első alkalomtól, illetve egy alkalomtól?

Igen és Igen a válasz, ha szexuális aktust létesítesz MINDIG lehetsz terhes, így mindig kell védekezned!

Kétségtelenül vannak megtermékenyülésre alkalmasabb időpontok, viszont olyan amikor tutira nem lehetsz terhes olyan nincs.

Mivel mindenkinek, fiúnak és lánynak is joga eldönteni, hogy kitől és mikor szeretne gyermeket, ezért a legjobb, ha mindig te magad gondoskodsz a védelmedről függetlenül attól, hogy mit mond a partnered.

9,

Hogyan védekezzek?

Amíg nem élsz állandó nemi életet álandó partnerrel addig az óvszer a legajánlottabb, ami nem csak a nem kívánt terheségtől véd meg, hanem a nemi betegségek jelentős részétől is. Ezt lányok kiegészíthetik fogamzásgátló tablettával, így a két módszer együttes alkalmazása 99 százalékosan véd meg.

10,

Mit csináljak, ha a védekezésbe hiba csúszott? 

Ha hiba csúszott a védekezésbe 72 óráig van lehetőség sürgősségi fogamzásgátlásra, ide kattintva le tudod tölteni azt az alkalmazást amely megmutatja neked, hogy a közeledben hol található a legközelebbi olyan elsősegély hely, ahol lehetőségen van a sürgősségi fogamzásgátlásra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved